Zelenina

Zelenina je zdrojem vlákniny, vitamínů, minerálů a prospěšných fytolátek. Zelenina by se měla ve vašem jídelníčku tvořit až jednu třetinu celkového objemu.
  • Kromě syrové a tepelné upravené nezapomínejte také na fermentovanou
  • Léto a podzim nabízí hojnost lokální a sezónní zeleniny.
  • Na jaře zapojte jedlé byliny, v zimě využijte i mraženou zeleninu.

Druhy zeleniny

Jedlé byliny

Kurz Veganství pro zelenáče

Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování, klíčení či kvašení. Živý online kurz můžete sledovat z pohodlí svého domova a ptát se na mé zkušenosti z 14 let veganské praxe. Zjistěte víc