Recepty z Remosky

Remoska je přenosná pečící trouba. A její použítí je jednoduché – naplníte nádobu surovinami, přiklopíte víko a zapnete. V remosce připravíte skvělou pečenou zeleninu, francouzské brambory, zapečené těstoviny, staročeského kubu. Ale také žemlovku, bábovku, koláč nebo pizzu. Příznivce alternativ masa určitě nadchne báječně šťavnatý seitan. Přečtete si recenzi na Remosku Tria.

Proč používat remosku – kuchyňského pomocníka oblíbeného našimi babičkami?

  • má až 6x nižší spotřebu než klasická trouba
  • můžete si ji vzít sebou na chatu nebo na dovolenou
  • pečená jídla z ní zůstávají krásně šťavnatá
  • nejnovější typ Remoska Tria se dá použít i jako klasický nebo soft-tlakový hrnec

Do konce roku 2022 můžete při objednávce v eshopu Remosky využít kód REMOSKAAFFIAL a získat 10 % slevu na všechny produkty. Chci vědět víc

Výpečky se špenátem

Výpečky se špenátem

07. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Dehydrované sójové maso si žádá vícekrokovou úpravu a marinování, pak ale můžete docílit skvělých výsledků. Podrobnosti si můžete přečíst v článku Jak upravit sojové maso, aby opravdu chutnalo, a tak to vezmeme … více

Zeleninový špíz s uzeným tofu

Zeleninový špíz s uzeným tofu

17. 05. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Papriky, cuketu, cibuli a tofu nakrájíme podle velikosti žampiónů pokud možno na stejně velké kousky. Střídavě je napícháme na špejli a proložíme cherry rajčátky. Osolime je a okořeníme provensálským kořením. Potřeme je … více

Staročeský houbový kuba

Staročeský houbový kuba

30. 03. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Balíček krup propláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme a vaříme zhruba půl hodiny, kdy jsou kroupy tak akorát. Necháme je ještě pár minut dojít a zcedíme. Na oleji osmahneme nadrobno … více

Gratinované brambory

Gratinované brambory

19. 03. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Přílohy

Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky (cca 2 milimetry). Vložíme je do pečící misky, štědře osolíme a opepříme, důkladně vše promícháme, posypeme rozmarýnem a zalejeme rostlinnou smetanou. Misku přiklopíme víkem nebo … více

Pečený seitan na cibuli

Pečený seitan na cibuli

05. 02. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Seitan pokrájíme na menší kostky a vložíme do misky společně se dvěma lžícemi sojové omáčky, pepřem, lžící oleje a dva stroužky jemně postouhaného česneku. Přidáme dvě menší cibule nakrájené na proužky. Naložíme … více

Výpečky ze sojového masa

Výpečky ze sojového masa se zelím

20. 10. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Sojové kostky zalijeme vroucí vodou, pořádně okořeníme (zeleninový bujón, sojová omáčka, bobkový list, nové koření…podle chuťových preferencí). Vaříme zhruba 20 minut. Mezitím si nakrájíme nahrubo cibuli a najemno česnek. Okapané kostky vložíme … více

V remosce připravíte zapečené těstoviny či staročeského kubu, upečete seitan, žemlovku i chleba. Má 6x menší spotřebu než trouba a můžete si ji vzít i na chatu. Do konce roku 2022 můžete při objednávce v eshopu Remosky využít kód REMOSKAAFFIAL a získat 10 % slevu na všechny produkty. Chci vědět víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?