Recepty z Remosky

Remoska je přenosná pečící trouba. A její použítí je jednoduché – naplníte nádobu surovinami, přiklopíte víko a zapnete. V remosce připravíte skvělou pečenou zeleninu, francouzské brambory, zapečené těstoviny, staročeského kubu. Ale také žemlovku, bábovku, koláč nebo pizzu. Příznivce alternativ masa určitě nadchne báječně šťavnatý seitan.

Proč používat remosku – kuchyňského pomocníka oblíbeného našimi babičkami?

  • má až 6x nižší spotřebu než klasická trouba
  • můžete si ji vzít sebou na chatu nebo na dovolenou
  • pečená jídla z ní zůstávají krásně šťavnatá
  • nejnovější typ Remoska Tria se dá použít i jako klasický nebo soft-tlakový hrnec

Do konce roku 2022 můžete při objednávce v eshopu Remosky využít kód REMOSKAAFFIAL a získat 10 % slevu na všechny produkty. Chci vědět víc

Výpečky se špenátem

Výpečky se špenátem

07. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Dehydrované sójové maso si žádá vícekrokovou úpravu a marinování, pak ale můžete docílit skvělých výsledků. Podrobnosti si můžete přečíst v článku Jak upravit sojové maso, aby opravdu chutnalo, a tak to vezmeme … více

Kroupy zapečené s naklíčeným hrachem a brokolicí

Kroupy zapečené s hrachem a brokolicí

27. 03. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

K tomuto receptu mě inspiroval tradiční staročeský kuba. Houby jsem ale nahradil naklíčeným hrachem a brokolicí. Hrách namočíme přes noc a poté 2-3 denně proplachujeme, dokud se neobjeví cca půlcentimentrové klíčky. Podrobnější … více

Zeleninový špíz s uzeným tofu

Zeleninový špíz s uzeným tofu

17. 05. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Papriky, cuketu, cibuli a tofu nakrájíme podle velikosti žampiónů pokud možno na stejně velké kousky. Střídavě je napícháme na špejli a proložíme cherry rajčátky. Osolime je a okořeníme provensálským kořením. Potřeme je … více

Staročeský houbový kuba

Staročeský houbový kuba

30. 03. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Balíček krup propláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme a vaříme zhruba půl hodiny, kdy jsou kroupy tak akorát. Necháme je ještě pár minut dojít a zcedíme. Na oleji osmahneme nadrobno … více

Gratinované brambory

Gratinované brambory

19. 03. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky (cca 2 milimetry). Vložíme je do pečící misky, štědře osolíme a opepříme, důkladně vše promícháme, posypeme rozmarýnem a zalejeme rostlinnou smetanou. Misku přiklopíme víkem nebo … více

Zapečené brambory s veganským sýrem

Zapečené brambory s veganským sýrem

04. 06. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostky a v osolené vodě vaříme do polotvrda. Mezitím na pánvi orestujeme cibulku a když začne zlátnout, přidáme na malé kostičky pokrájené uzené tofu a za míchání … více

Pečený seitan na cibuli

Pečený seitan na cibuli

05. 02. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Seitan pokrájíme na menší kostky a vložíme do misky společně se dvěma lžícemi sojové omáčky, pepřem, lžící oleje a dva stroužky jemně postouhaného česneku. Přidáme dvě menší cibule nakrájené na proužky. Naložíme … více

Brokolicový nákyp s uzeným tofu

Brokolicový nákyp s uzeným tofu

24. 12. 2016   napsal/a: Silvie Zemková | rubrika:

Brokolici umyjte, rozeberte na menší růžičky a zhruba 5 minut povařte v mírně osolené vody. Uzené tofu pokrájejte na menší kostky a rozmixujte s trochou ovesného mléka. Brokolici rozmixujte nahrubu, smíchejte s … více

Výpečky ze sojového masa

Výpečky ze sojového masa se zelím

20. 10. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Sojové kostky zalijeme vroucí vodou, pořádně okořeníme (zeleninový bujón, sojová omáčka, bobkový list, nové koření…podle chuťových preferencí). Vaříme zhruba 20 minut. Mezitím si nakrájíme nahrubo cibuli a najemno česnek. Okapané kostky vložíme … více

V remosce připravíte zapečené těstoviny či staročeského kubu, upečete seitan, žemlovku i chleba. Má 6x menší spotřebu než trouba a můžete si ji vzít i na chatu. Do konce roku 2022 můžete při objednávce v eshopu Remosky využít kód REMOSKAAFFIAL a získat 10 % slevu na všechny produkty. Chci vědět víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?