Články

jak_se_stravovat_na_cestach_vegansky

Vegan na cestách

02. 07. 2024   napsal/a: Lenka Špaček | rubrika: Veganství

Letní cestování přináší veganům a vegankám vrásky navíc. Najíst se rostlinně a pokud možno ještě plnohodnotně, je v tuzemských i zahraničních kempech, horských chatách nebo na tůrách často docela výzva. S našimi tipy to ale určitě zvládnete snadněji.

Veganské zmrzliny

Veganské zmrzliny

24. 06. 2024   napsal/a: Lenka Špaček | rubrika: V kuchyni

Myslíte si, že s veganstvím příjdete o zmrzliny? Ale kdepak. Prozradíme vám, kde koupit rostlinné verze v obchodech. A především, jak si připravit ovocné sorbety i veganské zmrzliny doma z mraženého ovoce, rostlinných mlék či oříškových másel.

Online kurz Rostlinný jídelníček vám odhalí taje rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníček 🥗 Chcete v jídelníčku omezit maso? Anebo ho vynechat úplně? 💪 Chcete být vitálnější, zdravější a třeba i štíhlejší? 👉 Pak jste na správné adrese. V online kurzu Rostlinný jídelníček vám krok po kroku vysvětlím základní pilíře rostlinného stravování - od základů výživy přes jednotlivé druhy potravin a všestrannost jejich použití až po jejich zařazení do běžných jídel. Čeká na vás 18 videí v délce přes 2 a půl hodiny, 4 hlavní části a celkem 45 kapitol plných textů, tabulek a infografik. Nechybí ani příklady vzorových snídaní, obědů a večeří a ukázkových týdenních jídelníčků. Zjistěte víc o kurzu
teff

Jednozrnka, kamut, teff a spol. Jak tyto netradiční obiloviny využijete v kuchyni?

30. 04. 2024   napsal/a: Lenka Špaček | rubrika: Potraviny Výživa

Pšenici, žito, oves, ječmen či rýži zná asi každý, milovníci zdravého vaření či bezlepkáři zajisté vaří i jáhly, pohanku, quinou či amarant. Znáte ale dvouzrnku, freekeh, teff nebo slzovku? Seznamte s méně běžnými obilovinami, které mohou obohatit a ozvláštnit váš rostlinný jídelníček.