Listová zelenina je fantastickým zdrojem vitamínů a minerálů, po hříchu ale mnohým snad s výjimkou míchaných salátů zrovna nešmakuje. Na tuhle potíž ale existuje jeden trik – zelený, ale sladký koktejl zvaný smoothies.
Po dvouleté pauze opět pořádám živé kurzy veganského vaření. Kromě obou mých jednodenních kurzů alternativ masa a luštěnin je novinkou celovíkendový kurz, na kterém vás naučím vyrábět také rostlinné jogurty, kefír, tvaroh nebo sýry.
Mít vlasy jako bohyně noci? Žádný problém! Ratri od italské eko značky laSaponaria nabízí snadnou cestu k vyživeným kadeřím v barvě nočního tajemna. A to bez kompromisů k životnímu prostředí.
Zajímá vás původ smaženého kapra a bramborového salátu na tuzemském stole? Možná vás překvapí, že mnohem tradičnější byly pokrmy podobné veganskému stylu vaření. Kromě historie se podělíme o ověřené rodinné rostlinné recepty a vy si tak můžete Vánoce užít do sytosti i bez krutosti.
Přirozené kořenění a dochucování jídel je skutečným uměním rostlinné kuchyně. Řekneme si pár slov o páté chuti umami a koukneme na zoubek nejčastějším ingrediencím, které vám pomohou doladit tu správnou chuť.
Patříte mezi milovníky kvásku? Zkoušeli jste ho i ve sladké kuchyni? Ještě ne? Připravili jsme pro vás pár osvědčených, jednoduchých sladkých receptů, které se u nás těší velké oblibě. Vyzkoušejte netradiční chutě a postupy, s jakým kypřily těsta naše babičky.
Šípky jsou ozdobou podzimu! Nezdobí však jen krajinu, ale také naše recepty. Blahodárnost šípků je známá od nepaměti, ale jejich skrytý gastronomický potenciál stále ještě leckoho překvapí. A co vy, už jste propadli kouzlu šípkového sirupu nebo koláče?
Dýně hokaido nabírá v českých kuchyní poslední roky na popularitě. Její využití ale nemusí končit jen u polévky nebo pečení. Vykouzlíte z ní například kaši, smoothie nebo hokaido hummus. Pojďme se s ní seznámit blíže.
Výrazná chuť, výrazná barva, výrazné přínosy pro naše tělo. Takto by se dala stručně charakterizovat červená řepa. Všichni o ni víme, všichni jsme ji někdy jedli. Ale využíváme celý její potenciál, který nám může nabídnout?
Polévkovar je kombinací rychlovarné konvice a mixéru. Kromě polévek zvládne také kaše, příkrmy nebo marmelády. Jeho filozofie je jednoduchá – dovnitř vložíte všechny ingredience, vyberete si některý z programů a za 20 – 30 minut se vrátíte k hotové polévce.