Existuje snad zelenina, která by měla celosvětově větší oblibu, než rajčata? Jí se k snídani, jen tak jako dopolední svačinka, k obědu i k večeři. Na rajčata je zkrátka vždy ta správná chvíle!
Sušičku G21 Breezer využijete nejen na ovoce, ale jaké jogurty či sušené placky
Sušička (na ovoce) může vypadat jako poměrně zbytný pomocník. To ale platí především pro základní typy sušiček s pláty, které se skládají na sebe a na většinou kromě sušení ovoce, zeleniny nebo hub širší využití nemají. Profesionálnější nástroje ale nabízí mnohem více muziky.
Šalvějová zubní pasta Hydrophil v tabletách. Proč jí nahradit za klasickou pastu? (recenze)
Zubní pasta v tabletách přináší nejen praktické výhody v používání, ale také laskavé benefity pro životní prostředí. Poslední dobou se tyto bonbonky staly trendem a každý takový hit ve prospěch přírody je u nás vítán s otevřenou náručí. Jaké to je přejít z pasty na tabletky?
Vegan na cestách
Letní cestování přináší veganům a vegankám vrásky navíc. Najíst se rostlinně a pokud možno ještě plnohodnotně, je v tuzemských i zahraničních kempech, horských chatách nebo na tůrách často docela výzva. S našimi tipy to ale určitě zvládnete snadněji.
Veganské zmrzliny
Domácí pesta báječně ochutí vaše jídla. Naučte se 5 základních variant
Těstoviny, ale také třeba saláty, pomazánky nebo náplně slaných závinů. Nejen tam se hodí pesta. Naučíme vás, jak si je můžete připravit snadno doma. Vyzkoušíte nejdříve cibulové, z hub shitake nebo sušených rajčat?
Rozhovor z DOBROudržitelné konference 2024
Luštěniny na sladko: ochutnejte cheesecake z Hrašky či cizrnovo-borůvkové muffiny
Letní grilovačka ve veggie stylu – hodíte na gril klobásku nebo meloun?
Online kurz Rostlinný jídelníček vám odhalí taje rostlinné stravy
![Online kurz Rostlinný jídelníček Online kurz Rostlinný jídelníček](https://www.vegmania.cz/wp-content/uploads/2023/01/rostlinny-jidelnicek-nahled.jpg)
Plnohodnotné rostlinné jídlo? Přidejte zeleninu, klíčky či ořechovou posypku
Mezi rostlinným jídlem a plnohodnotným rostlinným jídlem může být velký rozdíl. Například zelenina s těstovinami nebo rýží být poměrně chudá na bílkoviny i některé mikroživiny. Jak postupovat a co na talíř přidat, abyste z jídla dostali co nejvíce výživných látek?
Jednozrnka, kamut, teff a spol. Jak tyto netradiční obiloviny využijete v kuchyni?
Pšenici, žito, oves, ječmen či rýži zná asi každý, milovníci zdravého vaření či bezlepkáři zajisté vaří i jáhly, pohanku, quinou či amarant. Znáte ale dvouzrnku, freekeh, teff nebo slzovku? Seznamte s méně běžnými obilovinami, které mohou obohatit a ozvláštnit váš rostlinný jídelníček.
Chřest v polévce i na grilu. Víte, proč jej vařit na stojato?
Kopřiva je místní superpotravina. Listy využijte na čaj i špenát, semínka na gomasio
Kopřiva je odpradávna součástí lidového léčitelství. I když by ji mnozí zahrádkáři označili spíše za pohromu, vysoký podíl tělu prospěšných látek byl potvrzen mnoha výzkumy. Brzy na jaře se začínají objevovat první malé rostliny a je proto nejvyšší čas vyrazit do přírody.
Sojová omáčka – umíte si vybrat tu správnou?
Není sójová omáčka jako sójová omáčka. Ty kvalitní jsou dlouhodobě fermentované, které najdete nejčastěji pod názvy Shoyu a Tamari. Přečtěte si, jak se mezi sebou liší a jak se sójovky vyrábí tradičním japonským způsobem.
Bršlice kozí noha – jedlý plevel, který posune bylinkaření na vyšší level!
O co méně jsou z ní nadšení zahrádkáři, o to více ji ocení všichni, kteří na jaře hledají způsoby, jak si po hubené zimě zpestřit jídelníček. Bršlice je všudepřítomná a její využítí je pestré. Pesto, čaj a dokonce i chipsy- to vše bršlice zvládne!
10+ způsobů, jak nahradit vejce ve slaných i sladkých jídlech
Luštěninové a obilovinové mouky, lněná nebo chia semínka nebo zralý banán. Nejen tím je možné ve sladkých i slaných receptech možné nahradit vajíčka. Dozvíte se také spoustu konkrétních tipů, jak na bezvaječné knedlíky, omelety nebo lečo.