Recepty z obilovin

Obiloviny tvoří tisíce let významnou složku jídelníčku – ať už jsou to kaše, placky, pečivo nebo přílohy. Zásobují tělo energií a výživnými látkami, přitom se dají upravit na nespočet způsobů a zasytí na mnoho hodin.

Oves, kamut, špalda nebo ječmen? V eshopu Grizly.cz najdete pestrý výběr lepkových i bezlepkových obilovin, vloček nebo muk.

Pohanka

Všestranná pohanka – vykouzlíte z ní kaši, sekanou, rizoto i netradičního kubu

18. 04. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny V kuchyni

Pravlastí pohanky jsou Himaláje, dokud se do Evropy dostala s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky. Je další z tradičních potravin, které se pomalu vrací do českého jídelníčku. A je opravdu proč – z hlediska nutriční hodnoty má skladbu opravdu výtečnou. Ze zdravotního hlediska je důležitý mimo jiné vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin a vyváženou skladbu aminokyselin. Zastoupeno jich je v ní celkem osmnáct, podíl lysinu je ve srovnání s ostatními obilninami 3-4 násobně vyšší.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?