Recepty z červené řepy

V kuchyni se červená řepa uplatňuje nejlépe syrová – výborná je odšťavněná s jablky nebo mrkví, nastrouhaná se hodí do salátů, na tenké plátky pokrájená jako carpaccio. Z hlediska nutričních hodnot řepa příliš neztratí ani tepelnou úpravou, výborná je pečená, jako příloha nebo základ pomazánek. Uvařenou pak upotřebíte především v polévkách, jako je klasický ruský boršč.

Řepový burger

Řepový burger

18. 08. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Cibulku osmažíme do zlatohněda, přidáme nastrouhané uzeného tofu, oloupanou řepu, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Necháme vystydnout. Ovesné vločky zalijeme vroucí vodou, necháme několik minut nabobtnat a nahrubo rozmixujeme. Přidáme k červené … více

červená řepa hummus

Hummus z červené řepy

11. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Červené řepy oloupeme a pokrájíme na menší kostky. Alobal pomažeme olivovým olejem a poklademe na něj řepu. Posypeme solí a ještě zakápneme olejem. Zabalíme a pečeme v zapékací misce nebo remosce 30 … více

Boršč z červené řepy

Boršč z červené řepy

17. 04. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Boršč pochází z Ukrajiny, rozšířil se ale také do dalších slovanských zemí. Má dnes mnoho variant. My si ukážeme boršč bez masa, za to s kysanou červenou řepou, která dá polévce ten … více

repove-karbanatky.jpg

Karbanátky z červené řepy

11. 07. 2019   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Do velké mísy dáme zeleninu, nakrájíme cibulku nadrobno a přidáme do mísy. Zasypeme moukou a doředíme vodou nebo rostlinným mlékem dle potřeby, aby vznikla hustější kaše. Přidáme semínka a všechny ostatní přísady … více

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

19. 03. 2018   napsal/a: Michaela Pavlíková | rubrika:

Chcete-li polévku připravit, nejprve orestujte nakrájenou cibuli v hrnci s malým množstvím sezamového oleje a špetkou soli. Přidejte nakrájenou mrkev, dýni hokkaidó, petržel, červenou řepu a malý kousek jablka – pohrávejte si … více

Pečená zelenina s kapustou

Pečená zelenina s kapustou

25. 10. 2017   napsal/a: ilovetofu | rubrika:

Předehřejeme troubu na 250 °C. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a rozložíme do pekáče. Promícháme se 3 lžícemi oleje, osolíme a pečeme s občasným promícháním asi 45 minut, dokud není měkká. (Dýni … více

Pečená červená řepa s cibulí

Pečená červená řepa s cibulí

26. 07. 2015   napsal/a: vegi | rubrika:

Řepu uvařenou ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vyskládáme na plech na pečicí papír, poklademe cibulí nakrájenou na kolečka a lehce posolíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud není cibulka … více

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

04. 01. 2015   napsal/a: Natálie Hrubá | rubrika:

Červenou řepu uvařenou ve slupce oloupeme a její 2/3 nastrouháme na hrubém struhadle, zbývající 1/3 na jemném struhadle. Během vaření řepy si připravíme čons, díky kterému koření rozvine svou chuť a uvolní … více

Grilovací sezóna

Grilovací sezóna

25. 06. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Na marinádu smícháme cca půl hrnečku oleje, přidáme lžíci kremžské hořčice, lžičku koriandru a lžičku kurkumy, prolisovaný česnek, 2 lžičky grilovacího koření a lžičku oregana. Hrneček dolijeme pivem. V míse smícháme žampiony … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?