Recepty ze sušených rajčat

Sušená rajčata jsou skvělá na těstovinách (nebo cuketových špagetách) v kombinaci s vlašskými ořechy. Pokud pokrájíte a proženete mixérem čerstvá rajčata s hrstí sušených, získáte skvělý dip k nachos či topinkám. Naložená v oleji skvěle oživí zeleninové saláty.

Raw cuketové špagety s rajčatovou omáčkou

Raw cuketové špagety s rajčatovou omáčkou

24. 07. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Nejlepší na cuketové špagety je spiralizér, pokud ho nemáte, dá se alternativně cuketa zešikma postrouhat na hrubém struhadle. Sušená rajčata, pokud nejsou naložená v oleji, necháme namočit a změknout. Poté je dohromady … více

tatarak

Veganský tatarák

15. 06. 2015   napsal/a: Silvie Zemková | rubrika:

Uvařte 4 menší brambory ve slupce, nastrouhejte, zlehka rozmixujte s 3 lžícemi předem namočených slunečnicových semínek, cca 5 kousky sušeného rajčete (nakládaného v oleji), nadrobno nakrájenou osmaženou cibuli, 5 větších stroužků česneku, … více

Pohanka se zelenými fazolkami

Pohanka se zelenými fazolkami

14. 08. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Pohanku spaříme dle návodu a poté vaříme. Na vedlejší pánvi si na oleji orestujeme okrájené fazolky. Později přidáme sušená rajčata. Zasypeme sušeným droždím asi lžící. Když je pohanka uvařená, tak ji smícháme … více

Letní gnocchi

Letní gnocchi

15. 06. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

V jednom hrnci vaříme vodu se solí – jak se začne vařit, tak vhodíme gnocchi. Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibulku, přidáme špenát. Až se špenát zcvrkne přidáme pokrájená sušená … více

Veganské boloňské špagety

Veganské boloňské špagety

01. 03. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Špagety (nejlépe celozrnné) uvaříme ve větším množství osolené vody, aby byly trochu tužší na zkus. Zhruba 50g sojového granulátu vaříme cca 10 minut ve výraznějším vývaru (sojová omáčka nebo zeleninový bujón), poté … více

Falešná rychlá veganská pizza

Falešná rychlá veganská pizza

01. 11. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Rychlou křipanou pizzu vytvoříme snadno z chlebových placek: libanonský chleba namažeme pomazánkou tataráček (na trhu je jich více druhů, např. značky Ammunak, Klaso či Alfabio), zhruba polovinu tuby na jednu placku, posypeme … více

Vaříte dokola stále stejné recepty? Pronikněte do tajů rostlinné stravy. Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření. Vybrat si můžete Veganské vaření - seitan, tempeh a spol. či kurz Luštěniny v receptech světových kuchyní. Kurzy se konají o víkendech v malé skupině v domáckém prostředí v Řevnicích u Prahy. Zjistěte víc
Špagety s tempehem a sušenými rajčaty

Špagety s tempehem a sušenými rajčaty

10. 04. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Ve větším hrnci uvaříme špagety “al dente” (moje oblíbené jsou celozrné špagety Alnatura). V pánvi na oleji osmahněte na drobnější kostky pokrájený tempeh. Přidejte špagety, promíchejte a stáhněte z ohně. Přidejte na … více

Polévka ze sušených rajčat

Polévka ze sušených rajčat

31. 01. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Sušená rajčata (hodí se zvlášť ty zbývající, většinou tužší kousky, které už nezměknou) pokrájejte na menší kousky, osolte nebo přidejte trochu sypkého zeleninového bujónu a zalijte horkou vodou. Pokud máte raději hustší … více

Špagety s tofu a sezamezánem

Špagety s tofu a sezamezánem

27. 12. 2012   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Ve větším hrnci uvaříme špagety, aby byly trochu tužší na zkus. V pánvi na olivovém oleji osmahněte na drobné kostičky pokrájené tofu. Jakmile dostane kůrčičku, přidejte na malé kostičky nasekaný česnek. Přidejte … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?