Natálie Hrubá
Když jsem byla malá, první věc, kterou jsem mohla mamce při vaření nakrájet, bylo tofu :). Přesně si pamatuju ten slavnostní pocit, že můžu něco sama krájet! Tofu se stalo hned mým oblíbencem, a to nejen kvůli možnosti mít v kuchyni důležitou funkci, ale taky díky své chuti. A to se nezměnilo do dneška. Jsem také velkou nadšenkyně lilku na všechny způsoby, kešu oříšků, borůvek, jasmínového čaje a čerstvého hrášku.
Pracovala jsem v indické vegetariánské restauraci, kde jsem načerpala hodně netradičních a chutných receptů. A hlavně jsem tam zjistila, že stačí přidat do receptu trochu něčeho neobvyklého a hned je na světě nová a netradiční chuť. Proto ráda zkouším nové kombinace koření a přísad a užívám si chutě, které to přináší.
Píšu často a ráda, ať už jde o dopisy, články, osobní myšlenky nebo vzkazy sama sobě v diáři na další den. A spojit mou vášeň pro psaní s tématikou rostlinné stravy a smysluplného životního stylu, je přesně to, co mi dělá radost.
Aktuální články
- Cuketa hraje prim při letním grilování, je stvořena pro raw špagety i sladké pečení
- Mrkev je rozmanitost sama. Zmáknete z ní raw dort i alternativu lososa
- Lesní bobule jsou lokální superpotravinou. Proč je mít stále v zásobě?
- Svěže a lehce s kedlubnou! Už jste vyzkoušeli kedlubnové zelí?
- Letní grilovačka ve veggie stylu - hodíte na gril klobásku nebo meloun?
- Chřest v polévce i na grilu. Víte, proč jej vařit na stojato?
- Škodná pro zahrádkáře, vítaná pro bylinkáře. Pampeliška je jedlá od kořene po květy
- Bršlice kozí noha - jedlý plevel, který posune bylinkaření na vyšší level!
- Yerba Maté je zeleným zlatem indiánů. Nakopne i váš den?
- Azylové farmy zachraňují zvířata před nevlídným osudem. Šanci na nový život můžeme dát i my