Natálie Hrubá
Když jsem byla malá, první věc, kterou jsem mohla mamce při vaření nakrájet, bylo tofu :). Přesně si pamatuju ten slavnostní pocit, že můžu něco sama krájet! Tofu se stalo hned mým oblíbencem, a to nejen kvůli možnosti mít v kuchyni důležitou funkci, ale taky díky své chuti. A to se nezměnilo do dneška. Jsem také velkou nadšenkyně lilku na všechny způsoby, kešu oříšků, borůvek, jasmínového čaje a čerstvého hrášku.
Pracovala jsem v indické vegetariánské restauraci, kde jsem načerpala hodně netradičních a chutných receptů. A hlavně jsem tam zjistila, že stačí přidat do receptu trochu něčeho neobvyklého a hned je na světě nová a netradiční chuť. Proto ráda zkouším nové kombinace koření a přísad a užívám si chutě, které to přináší.
Píšu často a ráda, ať už jde o dopisy, články, osobní myšlenky nebo vzkazy sama sobě v diáři na další den. A spojit mou vášeň pro psaní s tématikou rostlinné stravy a smysluplného životního stylu, je přesně to, co mi dělá radost.
Aktuální články
- Rýžové nudle a papír: umíte si vybrat ty správné na pánev, do polévky či na závitky?
- Yerba Maté je zeleným zlatem indiánů. Nakopne i váš den?
- Tuřín zasytí bez pocitu těžkosti. Je libo hranolky nebo dumlíkačku?
- Batáty - stanou se sladké brambory stálicí vaší kuchyně?
- Celer není jen vývar a svíčková. Vykouzlíte z něj hranolky, slaninu i veganské fish & chips
- Brambory 100x jinak: placky, noky, knedlíky, šišky, kaše ... Moderně i postaru
- Kdy sbírat a jak sušit šípky? A jak se z nich dělá legendární šípková omáčka?
- Červená řepa – rubín v našich kuchyních
- Cibule je královnou kuchyně. Jak z ní připravit omáčku, kroužky či chutney?
- Dýně hokaido - královna podzimu