Natálie Hrubá
Když jsem byla malá, první věc, kterou jsem mohla mamce při vaření nakrájet, bylo tofu :). Přesně si pamatuju ten slavnostní pocit, že můžu něco sama krájet! Tofu se stalo hned mým oblíbencem, a to nejen kvůli možnosti mít v kuchyni důležitou funkci, ale taky díky své chuti. A to se nezměnilo do dneška. Jsem také velkou nadšenkyně lilku na všechny způsoby, kešu oříšků, borůvek, jasmínového čaje a čerstvého hrášku.
Pracovala jsem v indické vegetariánské restauraci, kde jsem načerpala hodně netradičních a chutných receptů. A hlavně jsem tam zjistila, že stačí přidat do receptu trochu něčeho neobvyklého a hned je na světě nová a netradiční chuť. Proto ráda zkouším nové kombinace koření a přísad a užívám si chutě, které to přináší.
Píšu často a ráda, ať už jde o dopisy, články, osobní myšlenky nebo vzkazy sama sobě v diáři na další den. A spojit mou vášeň pro psaní s tématikou rostlinné stravy a smysluplného životního stylu, je přesně to, co mi dělá radost.
Aktuální články
- Dýně hokaido se nemusí loupat a ozvláštní slaná i sladká jídla
- České superpotraviny se mnohdy vyrovnají těm exotickým. Které se vyplatí mít po ruce?
- Nepostradatelná rajčata jsou zeleninou mnoha podob. Hledáte rajskou inspiraci?
- Lilek: potit či nepotit? Víte, jak na jeho správnou přípravu a co z něj uvařit či upéct?
- Cuketa hraje prim při letním grilování, je stvořena pro raw špagety i sladké pečení
- Yerba Maté je zeleným zlatem indiánů. Nakopne i váš den?
- Lesní bobule jsou lokální superpotravinou. Proč je mít stále v zásobě?
- Šalvějová zubní pasta Hydrophil v tabletách. Proč jí nahradit za klasickou pastu? (recenze)
- Letní grilovačka ve veggie stylu - hodíte na gril klobásku nebo meloun?
- Chřest v polévce i na grilu. Víte, proč jej vařit na stojato?