Natálie Hrubá
Když jsem byla malá, první věc, kterou jsem mohla mamce při vaření nakrájet, bylo tofu :). Přesně si pamatuju ten slavnostní pocit, že můžu něco sama krájet! Tofu se stalo hned mým oblíbencem, a to nejen kvůli možnosti mít v kuchyni důležitou funkci, ale taky díky své chuti. A to se nezměnilo do dneška. Jsem také velkou nadšenkyně lilku na všechny způsoby, kešu oříšků, borůvek, jasmínového čaje a čerstvého hrášku.
Pracovala jsem v indické vegetariánské restauraci, kde jsem načerpala hodně netradičních a chutných receptů. A hlavně jsem tam zjistila, že stačí přidat do receptu trochu něčeho neobvyklého a hned je na světě nová a netradiční chuť. Proto ráda zkouším nové kombinace koření a přísad a užívám si chutě, které to přináší.
Píšu často a ráda, ať už jde o dopisy, články, osobní myšlenky nebo vzkazy sama sobě v diáři na další den. A spojit mou vášeň pro psaní s tématikou rostlinné stravy a smysluplného životního stylu, je přesně to, co mi dělá radost.
Aktuální články
- Letní grilovačka ve veggie stylu - hodíte na gril klobásku nebo meloun?
- Chřest v polévce i na grilu. Víte, proč jej vařit na stojato?
- Škodná pro zahrádkáře, vítaná pro bylinkáře. Pampeliška je jedlá od kořene po květy
- Bršlice kozí noha - jedlý plevel, který posune bylinkaření na vyšší level!
- Yerba Maté je zeleným zlatem indiánů. Nakopne i váš den?
- Azylové farmy zachraňují zvířata před nevlídným osudem. Šanci na nový život můžeme dát i my
- Brambory 100x jinak: placky, noky, knedlíky, šišky, kaše ... Moderně i postaru
- Organizace spojené s ochranou zvířat jsou hybnou silou zásadních změn
- Kdy sbírat a jak sušit šípky? A jak se z nich dělá legendární šípková omáčka?
- Biopotraviny jsou dobrou volbou nejen pro vás, ale také pro přírodu a krajinu
- Dýně hokaido - královna podzimu
- Mrkev od hlíny a voňavá rajčata - potraviny od malých farmářů jsou jídlem i životní filosofií
- Švestky sluší sladkým i slaným pokrmům. Jsou lokální a nabízí rozmanitost!
- Meruňky a broskve jsou více než knedlíky a marmelády. Vychutnejte si je netradičně
- Celer není jen vývar a svíčková. Vykouzlíte z něj hranolky, slaninu i veganské fish & chips
- Kvitok - Krémový deodorant Chladivý vánek (recenze)
- Potit či nepotit? Víte, jak na správnou přípravu lilku a co z něj uvařit či upéct?
- Rajčata jsou nepostradatelná v kuchyních již miliony let. A mají stále čím překvapit!
- Cuketa hraje prim při letním grilování, je stvořena pro raw špagety i sladké pečení
- Eco Cosmetics - Intenzivní krém BIO (recenze)