dýně hokaido

Na 4 porce: 1 menší dýně Hokkaido 1 červená cibule 1 jarní cibulka 2 hrnky jahel sůl pepř koření (oregano) olej
Pečená zelenina s kapustou
1,5 kg zeleniny (např. 4 menší brambory, 3 střední červené řepy, mrkev a 400g dýně Hokkaido) 6 lžic oleje (olivového) sůl pepř 1 cibule 1 rajčatový protlak 2 konzervy loupaných rajčat oregano 200 g kapusty
Grilované žampióny portobello a kaše z dýně hokkaidó a brambor
žampióny portobello (podle velikost 1-2 na osobu) marináda: olivový olej, česnek, sůl, pepř, tymián kaše půl menší dýně hokkaidó 3 menší bramory
Pečená dýně hokkaido s dipem z tofu
dýně hokkaido cuketa celer koření: česnek, adžika, pepř, sůl olivový olej dip tofu rýžové mléko dijónská hořčice česnek sůl, pepř, sušená pažitka
Dýně Hokaido s fazolemi
půlka menší dýně hokaido plechovka fazolí koření: paprika, chilli, římský kmín olej zelenina (jako obloha či příloha)
dva hrnky nakrájené dýně dva hrnky uvařené cizrny olej koření (garam masala, kari, popř. trocha chilli) kokosové mléko (volitelně)
Dýňová polévka
měnší dýně hokaido kari koření olej sůl volitelně smetana (klasická nebo rostlinná)