Recepty z bulguru

Bulgur má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť. Používá se nejčastěji jako příloha, hodí do nejrůznější rizot, je možné jej využít do nádivek, vývarových polévek nebo ke zvýšení sytosti zeleninových salátů. Bulgur se nejčastěji získává z tvrdých odrůd pšenice, ve zdravých výživách je k sehnání také bulgur ze špaldy, ječmene nebo pohanky.

buddha bowl

Buddha bowl – připravte si mlsnou misku neboli Mlsku

12. 06. 2023   napsal/a: Misa Lavers | rubrika: V kuchyni

Ve všední den v okolí práce v podstatě nemám kam zajít na dobrý zdravý a alespoň trochu živý oběd, natož si v době oběda něco připravit. A tak oběd většinou řeším veganskou mlsnou miskou, která má mnoho podob, ve kterých si najde tu svou každý, a inspirovalo mě k ní to, co posledních pár let frčí mezi jógovými nadšenci v USA a říkají tam tomu “Buddha Bowl”.

Moje mlsná miska se skládá ze tří hlavních částí:

Tabouleh z bulguru

Tabouleh z bulguru

07. 04. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Saláty

Bulgur uvaříme ve vařící vodě do měkka (na 1 hrnek bulgur dáme 2 hrnky vody). Jakmile má správnou konzistenci, stáhneme je z ohně a propláchneme studenou vodou. Rajčata, okurky, olivy pokrájíme na … více

Dušený bulgur se zelím

Dušený bulgur se zelím

29. 05. 2015   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Na oleji v hluboké pánvi orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme nahrubo pokrájené nebo nastrouhané zelí a necháme zhruba 15 minut vydusit. Zasypeme bulgurem a zalejeme dvojnásobným množstvím vody se … více

Bulgur s mungem a olivami

Bulgur s mungem a olivami

04. 04. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | druh jídla: Hlavní chody

Bulgur s mungo dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobnou dávkou vody – tedy 6 hrníčky vody. Směs se vaří poměrně rychle, počítejte tak 15 – 20 minut dle množství. Hlídejte vyvařenou vodu … více

Zeleninové bulgurito s robi

Zeleninové bulgurito s robi

15. 01. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Využijeme robi nudličky, pokud máme plátky, pokrájíme je na menší kostky a necháme namarinovat (třeba v sójové omáčce). Bulgur zalijeme dvojnásobným množstvím vody, krátce povaříme a necháme pomalu pod pokličkou dojít. Mezitím … více

 

Pořiďte si bulgur online ještě dnes a připravte si z něj salát nebo chutné bulgurito.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?