Recepty z tofu

Tofu platí za jednu z nejoblíbenějších veganských potravin. Na sladko z něj připravíte různé krémy, naslano se hodí do těstovin a oblíbené je především v různých asijských zeleninových pánvích.

Ovocné "tvarohové" knedlíky

Ovocné “tvarohové” knedlíky

20. 09. 2021   napsal/a: Lenka Špaček | rubrika:

Patříte k milovníkům ovocných knedlíků? Je to taková naše česká specialita a nevím jak vy, ale u nás doma můžeme knedlíky nejen k obědu, jako hlavní chod, ale i jako dezert nebo … více

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

27. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Jak připravíte máslové a tvarohové pomazánky v čistě rostlinném podání? Základními surovinami jsou oříšky (nejvhodnější jsou tofu nebo mandle), oříšková a semínková másla, tofu a případně jejich kombinace. Oříškové varianty jsou tučnější … více

Tofu „čína“ s rýží

Tofu „čína“ s rýží

25. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Tento recept se dá různě obměňovat podle zeleniny a koření, které máme zrovna po ruce. Balíček natural tofu nakrájíme na tenké plátky a uprostřed ještě na půl a naložíme je alespoň na … více

Pad Thai vegan

Vegan Pad Thai

16. 04. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Pad Thai je klasikou thajské kuchyně. Jde vlastně o smažené nudle, i v originální kuchyni často dělané s tofu. Můžete k nim přidat rozličnou zeleninu, klíčová je správná omáčka. V originále se … více

Sója v rostlinné stravě

Sója v rostlinné stravě

11. 02. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny V kuchyni

Dlouhou dobu vyzvihovaná, poslední roky spíše haněná. Sója. Luštěnina pocházejí ze severní a střední Číny, společně s pšenicí, kukuřicí a rýží patří mezi nejpěstovanější surovin vůbec. Velká část její produkce (často geneticky … více

Bezvaječná houbová smaženice

Bezvaječná houbová smaženice

20. 09. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na rozpáleném oleji, přidáme dobře očištěné a na menší plátky pokrájené lesní houby (mimo sezónu se hodí hlíva). Podusíme, dokud se nevyvaří většina vody, kterou houby pustí. … více

Tofu zmrzlina "Lesní směs"

Tofu zmrzlina “Lesní směs”

08. 05. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Rychlou zmrzlinu z tofu vyrobíte snadno. Do hlubší misky vložte okapané natural tofu, pokrájené na menší kousky, mražené ovoce a lžíci sladidla. Tyčovým mixérem pak tuto směs dohromady rozmixujeme do hladka, až … více

Vaříte dokola stále stejné recepty? Pronikněte do tajů rostlinné stravy. Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření. Vybrat si můžete Veganské vaření - seitan, tempeh a spol. či kurz Luštěniny v receptech světových kuchyní. Kurzy se konají o víkendech v malé skupině v domáckém prostředí v Řevnicích u Prahy. Zjistěte víc
Zapečené brambory s veganským sýrem

Zapečené brambory s veganským sýrem

04. 06. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostky a v osolené vodě vaříme do polotvrda. Mezitím na pánvi orestujeme cibulku a když začne zlátnout, přidáme na malé kostičky pokrájené uzené tofu a za míchání … více

Tacos s tofu-houbovou náplní

Tacos s tofu-houbovou náplní

09. 05. 2017   napsal/a: Michaela Pavlíková | rubrika:

Na pánvi jsem osmahla jednu středně cibulovou cibulí, nakrájenou na kroužky nebo půlměsíce, dokud nebyla krásně zlatá. Pak jsem přidala hromadu nakrájený hub (v tomto případě žampióny) a restovala je, dokud nezmavly … více

vegan_zapecene_brambory

Zapečené brambory s uzeným tofu po vegansku

03. 01. 2017   napsal/a: redakce | rubrika:

Zeleninu očistíme, brambory a cuketu nakrájíme na kolečka, mrkev a tofu na koustky. Připravíme si pekáček na zapékání s pokličkou. Pokud nemáte je možné na přikrytí použít i alobal. Pekáček vymažeme olejem … více

Brokolicový nákyp s uzeným tofu

Brokolicový nákyp s uzeným tofu

24. 12. 2016   napsal/a: Silvie Zemková | rubrika:

Brokolici umyjte, rozeberte na menší růžičky a zhruba 5 minut povařte v mírně osolené vody. Uzené tofu pokrájejte na menší kostky a rozmixujte s trochou ovesného mléka. Brokolici rozmixujte nahrubu, smíchejte s … více

Tofu pomazánka

Tofu pomazánka

16. 08. 2015   napsal/a: vegi | rubrika:

Tofu rozetřeme s Ramou, přidáme sůl a koření. Na pohled vypadá jako vajíčková.:-)

Letní rychlé špagety

Letní rychlé špagety

25. 08. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Nejdříve si uděláme pesto, kterého klidně namixujte víc. Je vynikající a v ledničce vydrží poměrně dlouho. Ingredience můžete obměňovat. Základem pesta mojí mámy jsou sušená rajčata, olivový olej, vlašské ořechy, česnek a … více

Tofu smaženice bez vajec

Tofu smaženice bez vajec

20. 08. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

V pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm nadrobno pokrájenou cibuli a půlku kostky uzeného tofu, pokrájeného na menší kostky. Cibule by měla zesklovatět až zezlátnout, tofu by mělo získat lehkou “kůrčičku”. … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?