Dýňové brownies
Zbyla vám doma dýně? Upečte si výborné dýňové brownies! Jako první si potřebujeme připravit dýňové pyré – dýni překrojíme napůl a lžící vydlabeme semínka. Položíme do pekáče rozkrojenou částí dolů. Podlijeme hrnečkem … více
Kakaový prášek i kakaové máslo využijete hlavně v kuchyni, třeba při výrobě domácí čokolády, ale máslo má své místo také v kosmetice. Pokud chcete mlsat s čistým svědomím, měli byste vybírat kvalitní produkty, nejlépe ty s označením raw. Mají kromě lahodné chuti i plno vitamínů, minerálů a antioxidantů.
Zbyla vám doma dýně? Upečte si výborné dýňové brownies! Jako první si potřebujeme připravit dýňové pyré – dýni překrojíme napůl a lžící vydlabeme semínka. Položíme do pekáče rozkrojenou částí dolů. Podlijeme hrnečkem … více
Proč kupovat exotické superpotraviny, když jedna z nejlepších nám roste hojně za humny? Navíc plody, které rostou s námi v mírném pásmu, jsou pro naše tělo stejně nejvhodnější a nejprospěšnější. Jasně červený … více
Zapneme troubu na 180 stupňů. Do jedné mísy dáme 350g prosáté polohrubé mouky s 1 kypřícím práškem do perníku. Přidáme 120g třtinového cukru a 30g kakaa. Promícháme. Do druhé mísy rozmačkáme 1 … více
K létu beze sporu patří zmrzliny. Ledové osvěžení, které milují malí i velcí. Při přechodu na veganskou stravu se na první pohled může zdát, že zmrzlinám odzvonilo a budete se bez nich muset … více
Tyčinky patří mezi nejpopulárnější svačiny, a to nejen mezi dětmi. Rozpětí chutí, kalorických a výživových hodnot i barev je nepřeberné. Od superzdravých, bezlepkových, bezcukerných tyčinek bez palmového oleje až po supernezdravé bomby, … více
Klasická nutella je plná cukru a palmového tuku a chudá na bílkoviny. Pojďme si ukázat mnohem výživnější variantu s větším podílem lískových ořechů a také bílkovin, o které se postará oříškově chutnající … více
Ideálně den předem si namočte fazole. Po zhruba 8 hodinách vodu slijte a uvařte v nové vodě doměkka. Pro lepší stravitelnost doporučuji vařit s kouskem řasy Kombu nebo 1/4 lžičkou jedlé sody. … více
Kakao je po celém světě natolik oblíbená potravina, že snad není nikdo, kdo by ji neznal. V posledních letech je dokonce tak vyhledávaná, že tvoří 1 % stravy světové populace! Přesto není … více
Karob, známý také pod jménem svatojánský chléb, se vyrábí mletím lusků rohovníku obecného. Obsah bílkovin se v karobu pohybuje okolo 5 procenty, hojně jsou v něm zastoupeny vápník, draslík, hořčík, sodík, fosfor a železo, vitaminy A, B a D. Další výhodou zanedbatelné množství tuku a absence kofeinu, a proto se karob v mnohých receptech používá jako náhrada kakaa. Protože je bohatý na přírodní cukry a pokrmy s ním není nutné tolik doslazovat.
Zralé avokádo rozkrojíme na půl a vydlabeme. Do mixéru k němu přidejte 3-4 lžíce rýžového sladu (nebo jiného tekutého sladidla), 3 polévkové lžíce kakaového prášku, špetku vanilkového prášku a špetku soli. Rozmixujte … více
Jeden sáček strouhaného kokosu (250g) spojit s asi hrstí namletých datlí. Udělat kuličky a obalit v nepraženém kakau. Jednoduché, prosté, božsky sladko-hořké, delikatesní.
Máslo rozpustíme ve vodní lázni o teplotě 40-45 stupňů Celsia (abychom zachovali všechny cenné látky). Tekuté máslo dáme spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru a mixujeme na tekutinu, kterou lijeme do připravených … více