Recepty s kakaem

Kakaový prášek i kakaové máslo využijete hlavně v kuchyni, třeba při výrobě domácí čokolády, ale máslo má své místo také v kosmetice. Pokud chcete mlsat s čistým svědomím, měli byste vybírat kvalitní produkty, nejlépe ty s označením raw. Mají kromě lahodné chuti i plno vitamínů, minerálů a antioxidantů.

Veganské zmrzliny

Veganské zmrzliny

20. 06. 2022   napsal/a: Lenka Špaček | rubrika: V kuchyni

K létu beze sporu patří zmrzliny. Ledové osvěžení, které milují malí i velcí. Při přechodu na veganskou stravu se na první pohled může zdát, že zmrzlinám odzvonilo a budete se bez nich muset … více

Cizrnová nutella

Cizrnová nutella

28. 01. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Dezerty & cukroví

Klasická nutella je plná cukru a palmového tuku a chudá na bílkoviny. Pojďme si ukázat mnohem výživnější variantu s větším podílem lískových ořechů a také bílkovin, o které se postará oříškově chutnající … více

Fazolové brownies

Fazolové brownies

28. 02. 2021   napsal/a: Lenka Špaček | druh jídla: Dezerty & cukroví

Ideálně den předem si namočte fazole. Po zhruba 8 hodinách vodu slijte a uvařte v nové vodě doměkka. Pro lepší stravitelnost doporučuji vařit s kouskem řasy Kombu nebo 1/4 lžičkou jedlé sody. … více

Karob

Po kakau chutnající karob je nabitý minerály. Neměl by chybět ve vaších kaších

16. 11. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Karob, známý také pod jménem svatojánský chléb, se vyrábí mletím lusků rohovníku obecného. Obsah bílkovin se v karobu pohybuje okolo 5 procenty, hojně jsou v něm zastoupeny vápník, draslík, hořčík, sodík, fosfor a železo, vitaminy A, B a D. Další výhodou zanedbatelné množství tuku a absence kofeinu, a proto se karob v mnohých receptech používá jako náhrada kakaa. Protože je bohatý na přírodní cukry a pokrmy s ním není nutné tolik doslazovat.

datlove-lanyzky

Datlové lanýžky

19. 12. 2014   napsal/a: Mirka Slámová | druh jídla: Dezerty & cukroví

Jeden sáček strouhaného kokosu (250g) spojit s asi hrstí namletých datlí. Udělat kuličky a obalit v nepraženém kakau. Jednoduché, prosté, božsky sladko-hořké, delikatesní.

Raw čokoláda

Raw čokoláda

19. 02. 2013   napsal/a: redakce | druh jídla: Dezerty & cukroví

Máslo rozpustíme ve vodní lázni o teplotě 40-45 stupňů Celsia (abychom zachovali všechny cenné látky). Tekuté máslo dáme spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru a mixujeme na tekutinu, kterou lijeme do připravených … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?