mrkev

Mrkev je známa vysokým obsahem beta-karotenu, provitaminu A (který je potřebný mimo jiné pro zdravý zrak). Kousáním syrového kořene však z něj tělo využije jenom velice malé množství (okolo 5%), jeho výtěžnost zvyšuje nastrouhání...
- mrkev - petržel - kořen - celer - cibule - bobkový list - vavřín - libeček - petržel - nať
Cuketovo-mrkvové placky
cuketa mrkev špaldová mouka koření: pepř, majoránku, česnek, mletý kmín
Hutná zimní zeleninová polévka
mrkev celer kapustičky nebo velká kapusta brambory čočka nebo slzovka (čínská luštěnina) cibule sůl, pepř, kmín
Miso polévka
zelí pórek mrkev zázvor slunečnicová semínka rýžové nudle miso
Celerovo mrkvová pomazánka
hrníček nastrouhané mrkve a celeru (já dávám zbytek po juicování) sojanéza nebo tofu a olej citron sůl a pepř
Karbenátky zeleninové
2 hrnečky nastrouhané mrkve, může být i jiná zelenina (já používám zbytky po juicování) 2 plné lžíce namletých lněných semínek - zalijeme horkou vodou a necháme odstát 1,5 hrnku mouky (rýžové, špaldové, krupičky atd.) 2 malé...