Cibule

Jaké by to bylo vaření bez cibule? Tady to ale voní, slýchávám často v kuchyni. A téměř vždy při smažení cibule, ať už je zpěněná nebo dozlatova. Kromě základů mnoha jídel je z ní výborná polévka cibulačka, cibulová omáčka nebo chuťovka v podobě kroužků.

Cibulový koláč

Cibulový koláč

01. 06. 2022   napsal/a: Kristýna Petričková | rubrika:

Do mísy nasypeme hladkou mouku, sušené droždí, špetku soli a nalijeme vlažnou vodu. Smícháme a zapracujeme do hladkého těsta. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout hodinu. Vykynuté těsto přendáme na … více

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

04. 05. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Červenou cibuli oloupeme a pokájíme na tenké půlměsíčky. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme na něj cibuli. Osvědčilo se mi ji přidat nejdříve polovinu, nechat ji lehce změknout a pak přidat druhou … více

Dýňové jáhloto

Dýňové jáhloto

04. 11. 2017   napsal/a: ilovetofu | rubrika:

Troubu předehřejeme na 220 °C. Dýni omyjeme, zbavíme měkkého středu se semínky a nakrájíme na kousky. Kousky dýně promícháme se lžící oleje a dáme péct cca na 30 minut doměkka. Mezitím v … více

Domácí zeleninový bujón

Domácí zeleninový bujón dle vlastní chutě

08. 06. 2017   napsal/a: redakce | rubrika:

Zeleninu a bylinky očistíme /na jeden kg čerstvé zeleniny přidáváme cca 50 g. bylinek/, pokrájíme na kousky a vložíme do sušičky, po usušení rozmixujeme ve výkonném mixéru na jemný prášek. Tato směs … více

Pečený seitan na cibuli

Pečený seitan na cibuli

05. 02. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Seitan pokrájíme na menší kostky a vložíme do misky společně se dvěma lžícemi sojové omáčky, pepřem, lžící oleje a dva stroužky jemně postouhaného česneku. Přidáme dvě menší cibule nakrájené na proužky. Naložíme … více

CIbulačka

Cibulačka

09. 08. 2016   napsal/a: Michaela Pavlíková | rubrika:

Cibule oloupejte a pokrájejte na tenčí měsíčky. Smažte je na mírném ohni na oleji cca 15 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Poté je zaprašte moukou, kterou nechejte lehce oprašit. Přidejte vývar, bobkový … více

Šťouchané brambory se zelím a tempehem

Šťouchané brambory se zelím a tempehem

04. 01. 2015   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Klasická prasárnička ve veganské verzi:) Dáme si vařit brambory do osolené a okmínované vody. Tempeh nakrájíme na kostky a osmažíme. Jakmile dosmažíme tempeh, tak osmažíme hodně cibule. Kysané zelí propláchneme a pokrájíme. … více

Gnocchi s rajčaty

Gnocchi s rajčaty

26. 09. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Nejdříve si připravíme omáčku. Pokrájíme cibuli na drobno a necháme zesklovatět na oleji, přidáme pokrájená rajčata a hrníček vody. Osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Během toho dáme vařit osolenou vodu … více

Veganská omeleta

Veganská omeleta

31. 07. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Cizrnovou mouku smícháme s kořením dle vaší chuti a osolíme. Směs smícháme s vodou do tekutější kaše. Na pánvi osmažíme cibulku a zalijeme kaší. Smažíme a čekáme až okraje ztuhnou, počkáme ještě … více

Samosa summer rolls

Samosa summer rolls

18. 06. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Dáme společně vařit brokolici a nakrájené brambory. Vedle na pánvi zpěníme cibulku a osmažíme s indickým kořením (chilli, kmín, koriandr, kurkuma…). Když je zelenina uvařená, rozšťoucháme jí a přidáme olej, sůl a … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?