Fenykl

Fenykl

Sladký fenykl patří mezi méně známé druhy zeleniny (známější je jeho blízký příbuzný, pěstovaný na semena), a to i přesto, že se dá vypěstovat i u nás. Může se konzumovat syrový i vařený. A přesto, že má sladkou chuť, je velmi dietní, působí příznivě na trávení a zklidnění nervového systému.

Má až 2,5krát více vitaminu C, než citróny, dále obsahuje velkou skupinu vitaminů řady B a také hodně karotenu (čímž ovlivňuje kvalitu zraku, faktu známého už u starých Římanů). Z minerálů jsou zastoupeny vápník, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík a zinek.

Tagy: 
Autor článku
Jmenuju se Pavel Ovesný a veganství se věnuju od roku 2007. Na živém online kurzu Veganství pro zelenáče vás za 3 hodiny naučím potřebnou teorii i praktické postupy, jak na rostlinnou stravu. Dozvíte se alternativách masa a mléka, luštěninách, zelenině, dochucování, klíčení a mnohém další. Kurz můžete sledovat z pohodlí domova a přímo se ptát na kameru. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?