Školení: rostlinná strava pro menzy a školní jídelny

Školy pro menzy a školní jídelny

Jste vedoucí školní jídelny nebo univerzitní menzy a chcete vzdělat svůj personál ve vaření z rostlinných surovin? Udělala vám vrásky změna vyhlášky o školním stravování? Právě pro vás jsem připravil toto školení, které vychází z mých veřejných kurzů, ale je přizpůsobeno potřebám větších gastro provozů.

Jídla z luštěnin i alternativ masa (tofu, tempeh, seitan) jsou vybrána tak, aby byla použitelná i ve větších provozech (řádově desítky porcí) a bylo je možné udržovat delší čas v provozní teplotě. Jedná se o “klasiky” různých světových kuchyní (indická, mexická, thajská…) ale i české, moravské a slovenské gastronomie, ve vegetariánských a veganských úpravách.

Všechna jídla jsou navržená jako plnohodnotná, s dostatečným obsahem bílkovin a naopak nízkou hladinou nasycených tuků. Vaříme ze základních a (i cenově) dostupných surovin, většina jídel je i poměrně rychlá na přípravu.

Součástí školení je i teoretická část, ve které se kuchaři a kuchařky naučí základní rozdíly mezi konvenční a rostlinnou stravou. Kromě základního přehledu surovin bude řeč také o dochucování nebo triky a tipy, jak “zveganizovat” konvenční jídla.

Proč si vybrat mé školení

  • recepty jsou poměrně jednoduché, rychlé na přípravu a navržené tak, aby se daly snadno obměnit – získáte spoustu inspirace pro každodenní vaření
  • vaření prokládám řadou praktických tipů a osvětluju některá výživová doporučení
  • máte možnost se zeptat, cokoliv vás okolo rostlinné stravy zajímá, mám s ní přes 18 let zkušeností
  • nabízím možnost zkonzultovat váš současný jídelníček nebo poradit, které velkoobchodní dodavatele s potravinami pro zdravou výživu a rostlinnou stravu oslovit

Termín i místo konání kurzu jsou na domluvě a cenu upřesním, jakmile budu znát potřebné parametry. Školení jsou na míru vašim potřebám: rád jej uspořádám přímo ve vašich prostorech a v rozsahu a záběru, jaký vám bude vyhovovat. Já zajistím potřebné suroviny, takže vaší starostí bude jen vyslat kuchařky a kuchaře s otevřenou myslí, kteří se chtějí naučit nové jídla a dovednosti.

Ozvěte se mi prosím na e-mail info@vegmania.cz a domluvíme si úvodní informační telefonát.

Pavel OvesnýKdo vás školení povede? Jmenuju se Pavel Ovesný a jsem dlouholetým propagátorem rostlinné stravy a zakladatelem portálu Vegmania.cz, který právě čtete. Lektorování se věnuju 13 let a mými kurzy prošlo více než 2000 účastníků. Mám také zkušenost s vařením na seberozvojových kurzech, školením pro personál menzy konzultaci jídelníčku s praktickými ukázkami pro penzion s jógovými pobyty.