Recepty na veganské těstoviny

Veganské je možné udělat v mnoha variantách. Krémové omáčky vylepší rostlinná smetana, boloňskou omáčku můžete udělat z vlašských ořechů. Kolínka můžete zapéct se špenátem a houbami. Když se vám nechce piplat s haluškami, zamíchejte do těstovin křupavé tofu, kysané zelí a osmaženou cibulku a zaručeně si pochutnáte. Čerstvá i sušená rajčata, olivy, cuketa…, to vše chutná ve spojením s těstovinami báječně.

Těstoviny se "sýrovou" omáčkou

Těstoviny se “sýrovou” omáčkou

12. 11. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Tato omáčka vás překvapí skvělou chutí a autentickou táhlou strukturou, kterou mají na svědomí škroby v zelenině. Můžete vyzkoušet různé verze a kombinace s bramborem (mrkev, batát nebo dýni). Brambory, mrkev a … více

Pórková omáčka na špagety

Špagety s pórkovou omáčkou

03. 01. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na skus. Já mám nejraději celozrnné špagety Alnatura, které nejenže dobře chutnají, ale mají díky přirozené vláknině a minerálům a vitaminům ze slupky i výrazně … více

Těstovinový salát s tofunézou

Těstovinový salát s tofunézou

25. 11. 2017   napsal/a: Michaela Pavlíková | rubrika:

Uvařila jsem kukuřičné těstoviny al dente (nestojíte-li o bezlepkový recept, můžete použít klasické pšeničné). Na pánvi jsem na olivovém oleji několik minut pomalu orestovala najemno nakrájenou cibuli. Mezitím jsem nakrájela pórek, řapíkatý … více

Omáčka z červené čočky

Omáčka z červené čočky

22. 10. 2017   napsal/a: ilovetofu | rubrika:

Na oleji zpěním nasekaný česnek a pórek. Poté přidám nastrouhanou mrkev, propláchlou čočku, bobkové listy a zaliju 500 ml vody. Osolím, opepřím a vařím 20 minut. Pak vyndám bobkové listy a rozmixuji … více

vegan_testovinovy_salat

Těstovinový salát s majonézou

29. 01. 2017   napsal/a: redakce | rubrika:

Uvaříme dle návodu těstoviny, propláchneme, necháme okapat, zchladnout. Nakrájíme na kostky avokádo, okurku, dle velikosti na polovinu nebo čtvrtinu malá rajčátka, na malé kousky bazalku. Do mísy natrháme ledový salát přidáme polníček … více

Vaříte dokola stále stejné recepty? Pronikněte do tajů rostlinné stravy. Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření. Vybrat si můžete Veganské vaření - seitan, tempeh a spol. či kurz Luštěniny v receptech světových kuchyní. Kurzy se konají o víkendech v malé skupině v domáckém prostředí v Řevnicích u Prahy. Zjistěte víc
Těstoviny s liškama

Těstoviny s liškama

18. 12. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Na olivovém oleji osmažíme cibulku do sklovata a přidáme pokrájené očištěné lišky. Posolíme a popepříme a smažíme. Přidáme bílé víno a dusíme lišky do měkka. Zatím si dáme do osolené vody vařit … více

Letní rychlé špagety

Letní rychlé špagety

25. 08. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Nejdříve si uděláme pesto, kterého klidně namixujte víc. Je vynikající a v ledničce vydrží poměrně dlouho. Ingredience můžete obměňovat. Základem pesta mojí mámy jsou sušená rajčata, olivový olej, vlašské ořechy, česnek a … více

Veganské boloňské špagety

Veganské boloňské špagety

01. 03. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Špagety (nejlépe celozrnné) uvaříme ve větším množství osolené vody, aby byly trochu tužší na zkus. Zhruba 50g sojového granulátu vaříme cca 10 minut ve výraznějším vývaru (sojová omáčka nebo zeleninový bujón), poté … více

pesto

Vegmania feat. Chudý vegosaurus: nepečený čoko dort a těstoviny s pestem

18. 04. 2013   napsal/a: Chudy vegosaurus | rubrika: V kuchyni

Jedna z nejaktivnějších českých facebookových stránek, zabývajících se veganstvím, je Chudý Vegosaurus. Stojí za ní Kamča a Eliška, dvě studenty, které neustále hledají cesty, jak se chutně, zdravě a přitom levně najíst. Až na občas použitý med jejich recepty zahrnují jen rostlinné produkty a jsou otestované řadou zmlsaných jazýčků. Slíbili se pro Vegmanii s některými pochlubit, takže slovo už patří jim:

Kuskus s hlívou ústřičnou

Kuskus s hlívou ústřičnou

13. 04. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Chvíli společně orestujeme, dokud hlíva nepustí větší část vody. Poté přidáme čajovou lžičku zeleninového bujónu, … více

Špagety s tempehem a sušenými rajčaty

Špagety s tempehem a sušenými rajčaty

10. 04. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Ve větším hrnci uvaříme špagety “al dente” (moje oblíbené jsou celozrné špagety Alnatura). V pánvi na oleji osmahněte na drobnější kostky pokrájený tempeh. Přidejte špagety, promíchejte a stáhněte z ohně. Přidejte na … více

Tofufleky s kysaným zelím

Tofufleky s kysaným zelím

28. 01. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na drobné kostičky pokrájené tofu a cibuli osmažíme na oleji v hlubší pánvi, dokud cibule nezezláne a tofu nedostané „kůrčičku“. Poté přidáme uvařené a zcezené těstoviny, promícháme … více

Klasické pšeničné, rýžové, ale i luštěninové těstoviny koupíte v e-shopu Grizly.cz

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?