Kurz rostlinného vaření šitý “na míru”

Kurzy rostlinného vaření šité na míru

Nehodí se vám termíny veřejných kurzů. Pak pro vás mohu připravit kurz na klíč na konkrétní termín a individuálně nastavený program. Po dohodě s vámi namíchám mix osvědčených receptů, vycházející z mých kurzů Veganské vaření (tempeh, seitan, tofu…), Luštěniny v receptech světových kuchyní a zapojit můžeme i ochutnávky z Rostlinných alternativ mléčných výrobků (rostlinné jogurty, sýry…).

Délka kurzu: obvykle 4 – 5 hodin

Termín: Vybraný den a čas je na domluvě. Víkendových termínů je omezené množství, ale je možné kurz uspořádat také v pracovním týdnu.

jedna z dobrot
jídel tolik, že se domů budete kutálet
takhle vypadá jídelna

Místo: Kurz je možné uspořádat v mých prostorech v Řevnicích (cca 20 km jihozápadně u Prahy), kde se konají i veřejné kurzy. Velkou výhodou je fakt, že kromě plánovaných receptů můžete nahlédnout do praktického fungovaní veganské domácnosti a vidět spoustu dalších surovin, ochucovadel a vychytávek na vlastní oči.

Kurz je ale možné po domluvě uspořádat i u vás doma. Výběr vhodného nadobí zkonzultujeme (kromě hrnců a pánví využíváme silný stolní mixér) a sebou přivezu vše, co bude případně potřeba. Dobře dostupný je pro mě okruh cca 100 km od Prahy, zhruba ohraničený městy Strakonice, Plzeň, Ústí nad Labem, Liberec, Hradec Králové a Pardubice.

Fazolová pomazánka
Curry hrachovka
Šoulet z naklíčeného hrachu

Náplň kurzu: Proč si vybrat právě můj kurz? Narozdíl od řady klasických kurzů vaření se nevěnuji jen konkrétní přípravě jídel, ale snažím se představit rostlinnou stravu jako barevnou paletu přístupů a dovedností. Kromě samotných receptů se také věnuji např. klíčení, kvašení, dochucování a dalším praktickým oblastem.

Z receptů si připravujeme pomazánky, polévku, několik hlavních jídel, popř. rychlý dezert nebo slanou pochoutku. Často vaříme dvě jídla souběžně, abychom využili čas efektivně a ukázali si co nejpestří spektrum přístupů k rostlinnému vaření. Obvykle zvládáme 7- 8 různých jídel. Vařit budeme z alternativ živočišných produktů, jako je tofu, tempeh, seitan, luštěnin, obilovin, hub, zeleniny.

Cena: Výsledná částka vychází především z počtu účastníků, délky kurzu, náročnosti přípravy, vzdálenosti atd. Dozvíte se ji ihned poté, co budu znát všechny “proměnné”. Pro základní představu: celková cena za kurz pro dvě osoby se může pohybovat mezi 4800 – 5500 Kč, pro trojici 6500 – 7500 Kč. V ceně je zahrnutá potřebná režie (komunikace, nákup surovin, popř. doprava na kurz) a vlastní čas kurzu včetně přípravy před a pomoci s úklidem po kurzu.

PS: Po nedorozuměních dodávám, že uvedené částky jsou za kurz jako celek, tzn. dělí se 2 nebo 3 při přepočtu na 1 osobu. A pro představu dodám, že běžný kurz vaření stojí momentálně 1850 Kč pro jednu osobu. Individuální kurz je tedy cca o třetinu dražší.

Pavel OvesnýKdo vás kurzem povede? Jmenuju se Pavel Ovesný (opravdu, není to umělecký pseudonym 🙂 ) a jsem dlouholetým propagátorem rostlinné stravy a zakladatelem portálu Vegmania.cz, který právě čtete. Lektorování se věnuju řadu let a mými kurzy prošlo více než 2000 účastníků. Moc mě baví předávat dál své zkušenosti a potkávat nové inspirativní tváře.

Objednejte si kurz: Pošlete mi prosím na e-mail info@vegmania.cz stručně svoji základní představu (pro kolik osob, kde a jaké typy jídel/surovin vás nejvíce zajímají) a své telefonní číslo a já vám zavolám a domluvíme se na podrobnostech.

Proč na kurz vyrazit?

  • během 5 hodin stihneme uvařit 7 – 8 odlišných jídel, ale zbude čas vydechnout i sdílet své radosti i nesnáze
  • recepty jsou poměrně jednoduché, rychlé na přípravu a navržené tak, aby se daly snadno obměnit – získáte spoustu inspirace pro každodenní vaření
  • odnesete si sebou vzorky pro své blízké, aby mohli také ochutnat
  • vaření prokládám řadou praktických tipů (příprava, dochucování, skladování) a osvětluju některá výživová doporučení
Veganská kešu mozzarella
jogurtový krém
kešu sýr

Jak se vám na kurzu líbí

“Skvěle strávený den, uvařili jsme opravdu hodně jídel a dozvěděla jsem se navíc hodně vychytávek, které určitě využiju. Konečně umím uvařit i rychlé jídla, které bude jíst i syn. Kurz je na moc hezkém místě s výbornou dostupností.” Anna Vyčichlová

“Jedinečný kurz nejen náplní, ale i podáním a zasazením do příjemného prostředí. Neučíte se top kulinářskému umění, ale vaření využitelném v každodenním životě. Jednoduché recepty, rychlé a z dostupných surovin. Pavel vám poradí s tipy a triky, jak se vyvarovat omylů, které sám už eliminoval. Ani po týdnu vás nadšení nepustí a svrbí vás ruce hned vše vyzkoušet.” Pavla Králíková

“Kurz nabitý informacemi a spoustou praktických ukázek. Je dobré vidět, jak vegetariánství, veganství vidí někdo konkrétní – je to inspirující a je skvělé, že se můžeme učit a inspirovat od lidí, kteří se nebojí sdílet své vlastní zkušenosti” Michaela Skalníková

“Byla to má první zkušenost s kurzem vaření a s radostí mohu říct, že naplnil a předčil mé očekávání. Byl jednoduše strukturovaný, a tak bylo snadné vše pochytit a získat mnoho inspirace k domácímu tvoření. Velmi jsem ocenila prostředí a atmosféru celého kurzu, která byla uvolněná a přátelská. Jsem nadšená za mnoho tipů, které jsme dostali a praktické informace, které, věřím opravdu poslouží.” Pavla Vajglová

“Byla jsem opravdu spokojená, jen snad nepřipravená na tak velké množství jídla…-)” Martina Junková