Recepty z brokolice

Brokolice je plná minerálních látek a vitaminů a patří mezi zdravotně nejpřínosnější zeleninu vůbec. Nejvhodnější je konzumovat růžičky brokolice syrové nebo alespoň uvařené v páře. Brokolici užijete v polévkách, rizotech, omáčkách nebo zapečenou v těstovinách.

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

19. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Nejdříve brokolici očistíme a rozebereme na menší růžičky. Dolní část stonku můžete oloupat a použít jako oblohu (chutná podobně jako kedlubna) nebo si jej ponechat na vývar. V mírně osolené vodě brokolici … více

Kroupy zapečené s naklíčeným hrachem a brokolicí

Kroupy zapečené s hrachem a brokolicí

27. 03. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

K tomuto receptu mě inspiroval tradiční staročeský kuba. Houby jsem ale nahradil naklíčeným hrachem a brokolicí. Hrách namočíme přes noc a poté 2-3 denně proplachujeme, dokud se neobjeví cca půlcentimentrové klíčky. Podrobnější … více

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

26. 03. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnou, krátce orestujeme na růžičky rozebranou brokolici a oloupané a na menší kostky pokrájené brambory (ideální poměr je 2:1). Zalejeme vodou, aby byla zelenina … více

Brokolice a žampióny v cizrnovém těstíčku

Brokolice a žampióny v cizrnovém těstíčku

12. 04. 2017   napsal/a: Silvie Zemková | rubrika:

Brokolici rozebereme na středně velké růžičky a zhruba tři minuty povaříme. Žampióny můžeme nechat syrové. Vytvoříme si těstíčko z cizrnové mouky, lahůdkového droždí, černé soli, lžíce sojové omáčky a oblíbeného koření (např. … více

Brokolicový nákyp s uzeným tofu

Brokolicový nákyp s uzeným tofu

24. 12. 2016   napsal/a: Silvie Zemková | rubrika:

Brokolici umyjte, rozeberte na menší růžičky a zhruba 5 minut povařte v mírně osolené vody. Uzené tofu pokrájejte na menší kostky a rozmixujte s trochou ovesného mléka. Brokolici rozmixujte nahrubu, smíchejte s … více

Samosa summer rolls

Samosa summer rolls

18. 06. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Dáme společně vařit brokolici a nakrájené brambory. Vedle na pánvi zpěníme cibulku a osmažíme s indickým kořením (chilli, kmín, koriandr, kurkuma…). Když je zelenina uvařená, rozšťoucháme jí a přidáme olej, sůl a … více

Brokolicové pesto

Brokolicové pesto

01. 03. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Lískové ořechy necháme namočit alespoň na dvě hodiny (lépe přes noc). Brokolici umyjeme a nalámeme na menší části, vložíme do mixéru společně s ořechy a dalšími ingrediencemi a krátce pomixujeme – pesto … více

Buddha Bowl

Buddha Bowl – mlsná miska neboli Mlska

12. 02. 2013   napsal/a: Misa Lavers | rubrika: V kuchyni

Ve všední den v okolí práce v podstatě nemám kam zajít na dobrý zdravý a alespoň trochu živý oběd, natož si v době oběda něco připravit. A tak oběd většinou řeším veganskou mlsnou miskou, která má mnoho podob, ve kterých si najde tu svou každý, a inspirovalo mě k ní to, co posledních pár let frčí mezi jógovými nadšenci v USA a říkají tam tomu “Buddha Bowl”.

Moje mlsná miska se skládá ze tří hlavních částí:

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?