Tofu zmrzlina “Lesní směs”

Publikováno: 08. 05. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Tofu zmrzlina "Lesní směs"
Ingredience:

1 kostka natural tofu
150g mraženého ovoce “letní směs” (mohou být i jahody, maliny)
lžíce tekutého sladidla (agávový sirup, rýžový sirup…)

Postup:

Rychlou zmrzlinu z tofu vyrobíte snadno. Do hlubší misky vložte okapané natural tofu, pokrájené na menší kousky, mražené ovoce a lžíci sladidla. Tyčovým mixérem pak tuto směs dohromady rozmixujeme do hladka, až vznikne zmrzlina. Tu okamžitě servírujeme. Protože se mi zdála stále dost kyselkavá (lesní ovoce není příliš sladké), posypal jsem si je báječnou sušenou moruší, která má sytou medovou chuť.

Klíčové pro jemnou chuť této homemade zmrzliny je tofu. Nejlepší by bylo silken tofu, které má hladkou krémovou strukturu a neutrálnější chuť. Bohužel není snadno sehnatelné (nejlepší mají v Sapě a dalších vietnamských tržnicích). Já jsem to zkoušel z natural tofu od firmy Sunfood, ale zmrzlina měla lehkou pachuť. V jedné knížce jsem se dočetl, že na mixování je vhodné tofu chvíli povařit (zatím nemám vyzkoušeno), na chvíli jej zatížit a zbavit původní vody a naložit na pár desítek minut do sladkého nálevu by dost možná také pomohlo.

Vyzkoušejte a pokud příjdete na nějaký fígl, podělte se prosím v komentářích.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
10 minut
Tagy:
Tofu

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?