Recepty z kapusty

Tři různé druhy (hlávková, růžičková a také kadeřávek) a široká paleta využití v kuchyni. Tím vším se může pochlubit kapusta, tmavě zelená zelenina, kterou uplatníte v polévkách, zapečených jídlech, ale také karbanátcích.

Kapusta
Tři základní druhy a jedna lepší než druhá Vlastně jsou čtyři, ale krmnou kapustu protentokrát vynechám. V kuchyni je nejpoužívanější hlávková kapusta, v závěsu za ní růžičková kapusta a stále oblíbenější se stává také kadeřavá...
Pečená zelenina s kapustou
Předehřejeme troubu na 250 °C. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a rozložíme do pekáče. Promícháme se 3 lžícemi oleje, osolíme a pečeme s občasným promícháním asi 45 minut, dokud není měkká. (Dýni přidáme asi o 10 minut...
Hutná zimní zeleninová polévka
Pokrájenou cibulku zpěníme na oliváči a přidáme všechnu nakrájenou zeleninu. Posypeme kmínem a dáme trochu pepře. Já přidávám také špetku kurkumy. Zalijeme horkou vodou a vaříme. Po 10 minutách přidáme čočku nebo slzovku. Vaříme...