Panna cotta

publikováno: 19. 05. 2018   autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Panna cotta
Ingredience:

0,5 l sojového mléka (případně jiné rostlinné, hustější konzistence)
0,25 l rostlinné smetany
1 pytlík vanilkového cukru
5 dkg cukru
5g agaru (půl balíčku práškového)

Postup:

Na známý italský dezert ve veganské verzi budeme potřebovat rostlinné mléko, rostlinnou smetanu, vanilkový a třninový cukr a agar-agar (rostlinná alternativa k želatině). Všechny ingredience smícháme v hrnci, necháme přivést k varu a na mírném plameni vaříme cca 5 minut, až začne směs díky agaru houstnout. Pannu cottu pak buď nalijeme do vychlazených misek (ze kterých ji po vychlazení vyklopíme) či rovnou do dezertových pohárů. Dozdobíme ji jahodami a lístkem čerstvé máty.

foto: Rita E / Pixabay
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?