Cizrnová omeleta
Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucené černou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, … více
Černá sůl je druhem nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách, za kterou mohou její siřičité složky. Mezi vegany je černá sůl oblíbená jako dochucovadlo do bezvaječných receptů. Přidává se proto do tofu smaženice neboli “tofíček” nebo cizrnové omelety.
Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucené černou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, … více
Klasická kosmatice, tedy obalované květy černého bezu, se smaží v těstíčku z mouky, vajec a mléka. Navíc ve vyšší vrstvě tuku. Jak ji udělat v čistě rostlinné verzi, výživově vyváženou a ideálně … více
Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na rozpáleném oleji, přidáme dobře očištěné a na menší plátky pokrájené lesní houby (mimo sezónu se hodí hlíva). Podusíme, dokud se nevyvaří většina vody, kterou houby pustí. … více
Přirozené kořenění a dochucování jídel je skutečním uměním rostlinné kuchyně. I konvenčnímu a konzervativnímu jedlíkovi pak chutná a často ani nepozná, že v jídlu chybí některá ze (živočišných) surovin, bez které by … více
Možná to znáte. Zasadíte rajčata, dlouho čekáte, než vyrostou a začnou zrát a pak je jich najednou tolik, že nevíte, co s nimi. Lečo je letní klasika, lehké jídlo do parných dní. … více
Černá sůl (ve skutečnosti spíše šedo-fialová) je druhem nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách, za kterou mohou její siřičité složky. Kromě nich obsahuje také železo a některé další minerály. Proti … více
Kupte si černou sůl online a připravte si tofíčka nebo cizrnovou omeletu ještě dnes.