Recepty z robi

Robi (neboli ROstliná lkovina) patří společně se seitanem a Klasem mezi alternativy masa na bázi obilovin. Nejčastěji jej koupíte ve formě plátků, které stačí namarinovat. Dají se obalovat, smažit, péct nebo grilovat na přírodno. Pokud potřebujete do těstovin, wok pánví nebo rizot robi nudličky, tak prostě jednoduše plátky pokrájejte na velikost, která vám vyhovuje.

Robi

Robi

05. 12. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Robi (neboli ROstliná BÍlkovina) patří společně se seitanem a Klasem mezi alternativy masa na bázi obilovin. Je vhodné nejen pro vegetariány a vegany, ale také ty, kteří chtějí ozdravit svůj jídelníček nebo … více

Veganské "kuře" na pórku

Veganské “kuře” na pórku

07. 04. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme a orestujeme vegan “kuřecí” plátky (koupil jsem je na zkoušku ve vietnamské tržnici Sapa, chuťově upřimně žádný zázrak, jemně namarinované robi udělá určitě lepší službu). … více

robi-ryby

Robi ála ryby

01. 05. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Robi se dá připravit na spoustu způsobů – třeba s příchutí mořských ryb. Robi plátky pokrájejte na menší kousky a nechte namarinovat v kvalitní sojové omáčce, do které přidáte vločky z mořských … více

Robi čína s jasmínovou rýží

Robi čína s jasmínovou rýží

26. 02. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Robi nudličky naložíme je alespoň na hodinu do vodou lehce rozředěné sójové omáčky, dochucené případně dalším kořením. Sušené jidášovo ucho nebo shitake namočíme na hodinu do studené vody, poté pokrájíme na menší … více

Zeleninové bulgurito s robi

Zeleninové bulgurito s robi

15. 01. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Využijeme robi nudličky, pokud máme plátky, pokrájíme je na menší kostky a necháme namarinovat (třeba v sójové omáčce). Bulgur zalijeme dvojnásobným množstvím vody, krátce povaříme a necháme pomalu pod pokličkou dojít. Mezitím … více

těstovinový veganský salát

Těstovinový salát s robi

12. 01. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Těstoviny (penne, kolínka, vrtule) uvaříme v osolené vodě. Zcedíme je a přidáme na pánev, kde jsme předtím orestovali robi (je vhodné ho pokrájet na kostky a chvíli namarinovat v sójové omáčce), cuketu … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?