jablka

Zapečená polenta

02. 01. 2015   napsal/a: Kosmetika hrou | druh jídla: Hlavní chody

Polentu uvaříme ve vodě a dáme na studenou vodou vypláchnutý pekáč. Polentu rozetřeme na tenký plát. Nakrájíme si jablka, červenou cibuli a nadrtíme ořechy. Když se polenta ochladí, tak ji můžeme nakrájet … více

Smoothie "Co dům dal"

Smoothie “Co dům dal”

03. 12. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Snídaně

Špenát, celer, brokolici, jablko a hrušku odšťavíte v odšťavovači a přidáte šťávu z půlky citrónu (ten šťávu zakonzervuje a příjemně okyselí). Semínka rozmixujte, přidáte banán, zelenou šťávu a pomixujete dohromady.

Maková snídaně pro silné kosti

Maková snídaně pro silné kosti

08. 03. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Snídaně

Následující jednoduchý recept se dá připravit v mnoha obměnách. Základní ingrediencí jsou jablka pokrájená na menší kostky a čerstvě namletý mák. Osladíme jej přes noc namočenými rozinkami (popř. datlemi, křížalami, pokrájenými na … více

Jablko

Jablko

26. 12. 2012   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Jablko je bezkonkurenčně nejoblíbenější ovoce v České republice – roční spotřeba se pohybuje okolo 25 kg na osobu. Jablka obsahují ovocné kyseliny, pektiny, třísloviny, vonné látky či celulózu. Sladkou složkou jablka je … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?