Ovocný třípatrový koláč

Publikováno: 28. 08. 2014   Autor/ka: Kosmetika hrou
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Ovocný třípatrový koláč
Ingredience:

Těsto:
200 g rýžové mouky
150 g tapiokového škrobu nebo mouky
10 lžic hnědého cukru
lžička jedlé sody
5 lžic kakaa nebo karobu (já dala karob)
2 hrníčky vlažné vody (malé)
2 hrníčky oleje

Poleva1:
vanilkový pudink
rýžové mléko
cukr
ovoce

Poleva2:
agar
cukr

Postup:

Ingredience na těsto smícháme, nalijeme do vymazaného pekáče a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. Když korpus vychladne, tak uvaříme pudink dle návodu, který můžeme zahustit trochou agaru. Nalijeme pudink na koláč a naházíme ovoce, které máme (meruňky, rybíz, maliny, třešně).

Počkáme až pudink schladne. Připravíme si agar dle návodu a opatrně polijeme pudinkovou vrstvu. Koláč není úplně jednoduchý na přípravu, ale je naprosto vynikající! Jde o poupravený recept od Kuchařky ze Svatojánu: http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/2013/07/vegansky-merunkovy-dort.html

Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?