jedlé byliny

Medvědí česnek

Medvědí česnek

31. 03. 2022   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Medvědí česnek roste na jaře ve vlhkých listnaných a především lužních lesích. V Česku je hojně rozšířený, jeho výskyt je však značně nepravidelný – roste především na východě a severu republiky, v … více

Bršlicové pesto

Bršlicové pesto

15. 04. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Ostatní

Bršlice kozí noha je široce rozšířený plevel, kterému se výborně daří především ve vlhčím prostředí. Obzvláště mladé, ne zcela rozvinuté, lesknoucí se lístky, mají příjemnou, lehce kořeněnou chuť (koukněte na fotky pod … více

Lichořeřišnice

Lichořeřišnice

12. 01. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Pro někoho jsou její oranžové květy jen ozdobou balkónů či zahrad, pro jiné platí za užitečnou léčivky i vítané zpestření kuchyně. Řeč je o lichořeřišnici, původem jihoamerické rostlině, jenž postupně osídlila prakticky … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?