Veganské guláše

Guláš bez masa? Žádný problém. Ať už je to segedín s tempehem, buřtguláš ze seitanem, cizrnový nebo třeba fazolový guláš.

Hlívový guláš

Hlívový guláš

19. 06. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Nejdříve si připravíme polentový knedlík, aby stačil vychladnutím získat dostatečně soudržnou konzistenci. Poměr kukuřičné mouky / polenty vyčteme na návodu (můžete se lehce lišit podle hrubosti), ale obecně platí zhruba 2 díly … více

Fazolový guláš

Fazolový guláš

03. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Červené fazole namočíme přes noc (nebo 10 hodin) alespoň do dvojnásobku studené vody. Poté vodu slijeme a doplníme čerstvou, kterou osolíme. Fazole vaříme na mírném ohni do úplného změknutí, což může trvat … více

Houbový guláš

Houbový guláš

18. 04. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Cibule pokrájíme podélně na měsíčky. Na oleji ji osmažíme až za zlatova. Zaprášíme lžičkou sladké a lžičkou pálivé papriky a půl lžičkou kmínu. Přidáme nasekaný česnek a vzápětí houby pokrájené na menší … více

Veganský segedín

Segedínský guláš

14. 03. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Segedínský guláš bez masa? Máme pro vás hned tři varianty – se sójovým masem, dobáčky anebo uzenám tempehem a bramborovým knedlíkem. Rostlinnou smetanu jsem použil domácí rostlinnou, ale můžete využít kupovanou. A … více

Seitanový guláš a cuketové placky

Seitanový guláš a cuketové placky

12. 08. 2017   napsal/a: Silvie Zemková | rubrika:

Guláš – seitan speciál namarinujeme pár hodin ve směsi oleje, černého piva, česneku, mleté papriky a soli. Na oleji osmažíme cibulku do zlatova, přidáme seitan i s marinádou, osolíme, přidáme nové koření, … více

Cizrnový středomořský guláš

Cizrnový “středomořský” guláš

09. 12. 2016   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Cizrnu připravíme klasicky: namočíme ji přes noc do alespoň dvojnásobku vody. Ráno ji vylejeme, přidáme čerstvou vodu, osolíme a vaříme do měkka. Správně uvařená cizrna by měla jít lehce rozmáčknout mezi prsty. … více

Bramboro-seitanový guláš

Bramboro-seitanový guláš

29. 01. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Na jemno nakrájenou cibuli smažíme na rozpáleném oleji ve větším hrnci do zlatova. Mezitím si nakrájíme na menší kostky seitan (doma připravený a dochucený nebo koupený polotovar), orestujeme společně s cibulí. Jakmile … více

Cizrnový guláš

Cizrnový guláš

09. 12. 2012   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Cizrnu přes noc namočíme do vody. Tu potom slijeme, vyměníme za čerstvou a vaříme do poloměkka (cca 45 minut). Na oleji osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme na drobnější kostky pokrájeme brambory … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?