Kupujete si naklíčená semínka za spoustu peněz z ledničky v supermarketu? Obalená hromadou plastu a nejspíše zapařená? Ano, taky jsem tak začínal. Dnes nad tím jen kroutím hlavou. Klíčení semínek je totiž … více
Co jsou mungo? Malé fazolky s velkými přínosy pro tělo i kuchyni. To díky nim se z české salátové klasiky: paprika-rajče-okurka- rázem stane salát exotickým zážitkem. I když v našich restauracích moc … více
Zatímco u vegetariánů a veganů platí fazole za páteř jídelníčku, konvenční strávnici se jim, podobně jako dalším luštěninám, spíše vyhýbají. Na vině je nepříjemná plynatost, kterou je však možné významně snížit vydatným … více
Mungo fazolky namočíme alespoň na 2 hodiny, ale klidně přes noc do studené vody. Vodu pak vylejeme, doplníme čerstvou a uvaříme do měkka, což trvá necelou půlhodinku. Nebojte se je osolit hned … více
Salát pečlivě omyjeme a natrháme na kousky, papriku, rajčata a okurky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Smícháme dohromady, přidáme hrst klíčku munga a čočky, čerstvou bazalku, zakapeme kvalitním olejem, okyselíme ume … více
Bulgur s mungo dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobnou dávkou vody – tedy 6 hrníčky vody. Směs se vaří poměrně rychle, počítejte tak 15 – 20 minut dle množství. Hlídejte vyvařenou vodu … více
Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.