Cizrnová omeleta
Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucené černou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, … více
Cizrna má neutrální chuť a mouka z ní tak upotřebíte ve slaných i sladkých receptech. S černou solí z ní vykouzlíte výbornou alternativu k vaječné omeletě, na sladko ji zkuste v palačinkách. Rozmíchaná s vodou se také dá využít jako alternativa vejce při pečení.
Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucené černou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, … více
Jedním ze symbolů Velikonoc jsou vejce. Veganské stravování však jejich konzumování z etických důvodů odmítá. Argumentů k tomu existuje celá řada a pokud se o nich chcete dozvědět více, najdete je na … více
Luštěninové mouky se mohou pochlubit výbornými výživovými vlastnostmi a mají pestré využítí. Ať už to jsou slané omelety, sladké pečení, zahušťování polévek či omáček nebo zlepšení pojivosti zeleninových karbanátků. Pojďme jim kouknout … více
Klasická kosmatice, tedy obalované květy černého bezu, se smaží v těstíčku z mouky, vajec a mléka. Navíc ve vyšší vrstvě tuku. Jak ji udělat v čistě rostlinné verzi, výživově vyváženou a ideálně … více
Cizrnovou mouku smícháme s kořením dle vaší chuti a osolíme. Směs smícháme s vodou do tekutější kaše. Na pánvi osmažíme cibulku a zalijeme kaší. Smažíme a čekáme až okraje ztuhnou, počkáme ještě … více