Kešu ořechy

Pražené (a většinou solené) kešu využijete k přímé konzumaci, zatímco natural jsou skvělou surovinou pro rostlinnou kuchyni. Namočené změknou, ještě více zesládnou a především po poctivém rozmixování už není nutné je cedit. Připravíte z nich lahodnou smetanu, krém na dorty, oříškové máslo, pevnější i mazací “sýry”. Skutečnou lahůdkou je kešu máslo.

Sháníte lahodné kešu ořechy, co se jen na jazyku rozplývají? Velký výběr balení najdete na Grizly.cz.

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

27. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Jak připravíte máslové a tvarohové pomazánky v čistě rostlinném podání? Základními surovinami jsou oříšky (nejvhodnější jsou tofu nebo mandle), oříšková a semínková másla, tofu a případně jejich kombinace. Oříškové varianty jsou tučnější … více

Těstoviny se "sýrovou" omáčkou

Těstoviny se “sýrovou” omáčkou

12. 11. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Tato omáčka vás překvapí skvělou chutí a autentickou táhlou strukturou, kterou mají na svědomí škroby v zelenině. Můžete vyzkoušet různé verze a kombinace s bramborem (mrkev, batát nebo dýni). Brambory, mrkev a … více

Veganská kešu mozzarella

09. 09. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Kešu namočíme přes noc do vody, před použitím je slijeme. Psylium ideálně ještě proženeme mixérem na co nejjemnější prášek, abychom získali co nejhladší konzistenci. Osvědčilo se mi přidat pak rovnu vodu a … více

Kešu ořechy

Kešu ořechy

29. 07. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Kešu oříšky pochází původně z Brazilie, ale poté, co se díky námořníkům dostaly do Indie, se odtud rozšířily do dalších tropických oblastí. Dnešními významnými producenty jsou například Brazílie, Vietnam, Indonésie nebo Pobřeží … více

Raw dort s borůvkami

Nepečený dort s lesním ovocem

17. 08. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Korpus: Varianta 1 (silný mixér): Mandle namočíme přes noc. Ráno je osušíme a rozmixujeme na hrubější mouku. Za dalšího mixování postupně přidáváme datle, dokud se nespojí v konzistentní těsto. Varianta 2 (mixér … více

Salát s kešunézou

Salát s kešunézou

16. 08. 2015   napsal/a: vegi | rubrika:

Ledový salát nakrájíme nebo natrháme, mrkev nastrouháme na hrubo, rajčátka a papriku nakrájíme. Nakrájenou zeleninu zlehka osolíme. Kešu umeleme v mlýnku na kávu, smícháme s citronovou šťávou a trochou vody, osolíme a … více

Domácí paštika Patifu

Domácí paštika Patifu

02. 05. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Kešu namočíme přes noc a ráno vodu slijeme. Vložíme je do mixéru s na kostky pokrájeným uzeným / marinovaným tofu, misem, sojovou omáčkou a rozmixujeme. Chuťově doladíme podle vlastního gusta. Pomazánku je … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?