Pečené hrušky plněné miso-tahini krémem

Publikováno: 02. 04. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Pečené hrušky plněné miso-tahini krémem
Postup:

Jednoduchý a přitom působivý dezert. Stačí překrojit hrušku na polovinu, vydlábnou jadérka a vytvořit důlky dostatečně velké na to, aby do nich vešla náplň. Vložte hrušky kůrou dolů do pečícímisky s asi půl šálkem vody, aby se zabránilo spálení. Smíchejte jednu čajovou lžičku tahini s jednou čajovou lžičkou rýžového sladu (či jiného “sirupového” sladidla) a půlkou lžičky sladkého bílého miso. Vložte směs do připravených důlků. Můžete přidat i trochu zbylé dužniny bez semínek. Misku překryjte víkem nebo alobalovou fólií. Pečte 30 minut na 200 °C a pak ještě 15 minut při 150 °C. Hrušky by měly být velmi měkké a doslova se rozplývat na jazyku.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?