Fazole adzuki recepty

Adzuki je druh malých fazolek červené barvy a lehce oříškové chutě. Může se i klíčit a doba namáčení a vaření je kratší, než u klasických fazolí. Použití je obdobné – do pomazánek, polévek, rizot, dhálů, wrapů…

Fazolové brownies

Fazolové brownies

28. 02. 2021   napsal/a: Lenka Špaček | rubrika:

Ideálně den předem si namočte fazole. Po zhruba 8 hodinách vodu slijte a uvařte v nové vodě doměkka. Pro lepší stravitelnost doporučuji vařit s kouskem řasy Kombu nebo 1/4 lžičkou jedlé sody. … více

Polévka s adzuki a kukuřicí

Polévka s adzuki a kukuřicí

14. 08. 2016   napsal/a: Michaela Pavlíková | rubrika:

Tuto polévku jsem vyzkoušela poté, co mi doma zbyly uvařené fazole adzuki a přemýšlela jsem, co s nimi. V hrnci jsem na lžíci oleje nechala zlehka zesklovatět na měsíčky pokrájenou cibuli. Přidala … více

 

Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?