Recepty z pórku

Užití pórku v kuchyni je rozmanité – může se vařit ve vodě nebo v páře, zapékat s těstovinami či bramborami, dusit společně s další zeleninou a použít jej v rizotech, míchaných pánvích s tofu s rýží nebo promíchaných s rýžovými nudlemi.

Nudle soba s uzeným tofu

Nudle soba s uzeným tofu

06. 04. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Nudle soba je možné považovat za “japonské pohankové špagety”. Originální jsou drahé, cenově dostupnější jsou kombinované s pšeničnou moukou. Jejich výhodou je rychlá příprava během několika minut, takže se hodí jako alternativa … více

Pórkový krém

Pórkový krém

01. 04. 2021   napsal/a: Lenka Špaček | rubrika:

Na oleji orestujte nakrájenou cibulku a bílou část pórku, jakmile směs začne chytat zlatavou barvu, přidejte očištěné a pokrájené brambory, zelenou část pórku a ještě chvíli opékejte. Poté zalijte vývarem, osolte, opepřete … více

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

15. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Příprava celozrnné rýže zabere zhruba dvojnásobek času. Oproti klasické bílé rýži ale získáte více vlákniny, minerálů, vitamínů a delší pocit sytosti. A to dost pádných důvodů celozrnnou rýži alespoň občas do jídelníčku … více

Pad Thai vegan

Vegan Pad Thai

16. 04. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Pad Thai je klasikou thajské kuchyně. Jde vlastně o smažené nudle, i v originální kuchyni často dělané s tofu. Můžete k nim přidat rozličnou zeleninu, klíčová je správná omáčka. V originále se … více

Pórková omáčka na špagety

Špagety s pórkovou omáčkou

03. 01. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na skus. Já mám nejraději celozrnné špagety Alnatura, které nejenže dobře chutnají, ale mají díky přirozené vláknině a minerálům a vitaminům ze slupky i výrazně … více

Hrách se žampióny

Naklíčený hrách se žampióny a pórkem

26. 05. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Jídel z hrachu bylo v mém jídelníčku dlouho poskromnu, ale co jsem objevil pučálku, naklíčený je teď na mém talíři častým návštěvníkem. Narozdíl od cizrny, která mi po klíčení příjde hodně vysušená, … více

Omáčka z červené čočky

Omáčka z červené čočky

22. 10. 2017   napsal/a: ilovetofu | rubrika:

Na oleji zpěním nasekaný česnek a pórek. Poté přidám nastrouhanou mrkev, propláchlou čočku, bobkové listy a zaliju 500 ml vody. Osolím, opepřím a vařím 20 minut. Pak vyndám bobkové listy a rozmixuji … více

Veganské "kuře" na pórku

Veganské “kuře” na pórku

07. 04. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme a orestujeme vegan “kuřecí” plátky (koupil jsem je na zkoušku ve vietnamské tržnici Sapa, chuťově upřimně žádný zázrak, jemně namarinované robi udělá určitě lepší službu). … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?