Fazolové brownies

Publikováno: 28. 02. 2021   Autor/ka: Lenka Špaček
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Fazolové brownies
Ingredience:

2 hrnky adzuki fazolí (uvařit)
2 lžíce vanilkové Hrašky rozmíchané v 6 lžicích vody
1 a 1/2 hrnku hladké celozrnné mouky
1/2 hrnku kakaa
1/2 hrnku cukru
2/3 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku oleje
1 prášek do pečiva bez fosfátů
100 g hořké čokolády

Postup:

Ideálně den předem si namočte fazole. Po zhruba 8 hodinách vodu slijte a uvařte v nové vodě doměkka. Pro lepší stravitelnost doporučuji vařit s kouskem řasy Kombu nebo 1/4 lžičkou jedlé sody.
Fazole po uvaření slijte a nechejte zcela vychladnout. Do mixéru dejte fazole, Hrašku, olej, rostlinné mléko a rozmixujte na kaši.

V míse promíchejte kakao, sušenou třtinovou šťávu, mouku, prášek do pečiva a nasekanou čokoládu. Přimíchejte rozmixovanou směs, důkladně promíchejte a nalijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu (20 x 40 cm). Pečte při 170°C v předehřáté troubě zhruba 35 – 40 minut.

Tip: Brownies můžete vylepšit čokoládovou polevou. Servírovat můžete se lžící kokosové zakysané smetany, která krásně ztlumí sladkost moučníku.

Dobrou chuť!

 

Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí:
12 porcí
Doba přípravy:
15 minut plus pečení 35 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?