Hraška

Fazolové brownies

Fazolové brownies

28. 02. 2021   napsal/a: Lenka Špaček | rubrika:

Ideálně den předem si namočte fazole. Po zhruba 8 hodinách vodu slijte a uvařte v nové vodě doměkka. Pro lepší stravitelnost doporučuji vařit s kouskem řasy Kombu nebo 1/4 lžičkou jedlé sody. … více

Kosmatice z cizrnové mouky

Kosmatice z cizrnové mouky

11. 06. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Klasická kosmatice, tedy obalované květy černého bezu, se smaží v těstíčku z mouky, vajec a mléka. Navíc ve vyšší vrstvě tuku. Jak ji udělat v čistě rostlinné verzi, výživově vyváženou a ideálně … více

Hřibové řízky v hrašce

Hřibové řízky v hrašce

04. 09. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Klobouky větších praváků očistíme a nakrájíme na zhruba centimetr tlusté plátky. Z hrašky si připravíme řidští těstíčko (podle návodu a množství hub jsem na tři 10cm praváky použil cca 100g hrašky a … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?