Perník s Oreo sušenkami

Publikováno: 01. 07. 2022   Autor/ka: Kristýna Petričková
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Dezerty & cukroví
vegan perník
Ingredience:

350g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do perníku
120g třtinového cukru
30g holandského kakaa
1 zralý banán
200ml rostlinného mléka
150ml oleje
2 lžíce šťávy z citronu
cca 10ks Oreo sušenek
hrst mraženého lesního ovoce

Postup:
  1. Zapneme troubu na 180 stupňů.
  2. Do jedné mísy dáme 350g prosáté polohrubé mouky s 1 kypřícím práškem do perníku. Přidáme 120g třtinového cukru a 30g kakaa. Promícháme.
  3. Do druhé mísy rozmačkáme 1 banán (poslouží jako náhrada za vejce), 200ml rostlinného mléka (použila jsem sójové), 150ml oleje a 2 lžíce šťávy z citronu. Promícháme a nalijeme k sypkým ingrediencím. Metličkou nebo šlehačem pořádně promícháme.
  4. Několik Oreo sušenek nadrtíme v misce (použila jsem 7 sušenek a rozdrtila jednou metlou ze šlehače). Nasypeme do těsta a promícháme.
  5. Těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  6. Pečeme cca 30 minut při teplotě 180 stupňů.

Tip 😉

Posypte těsto (předtím než ho vložíte do trouby) mraženým lesním ovocem. Několik Oreo sušenek rozdělte na čtvrtiny a  v půlce pečení je napíchejte nahoru. Po upečení můžete perník krájet tak, aby každý čtvereček měl nahoře jeden kousek oreo sušenky.

Počet porcí:
1 plech (rozměry 35cm x 25cm)
Doba přípravy:
40 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?