Domácí tortilla

Publikováno: 25. 11. 2012   Autor/ka: redakce
Druh jídla: Přílohy
Domácí tortilla
Ingredience:

2 hrnky hladké mouky 
půl hrnku vlažné vody 
3 polévkové lžíce oleje 
1 čajová lžička soli

Postup:

Kupované tortilly jsou samé éčko a ne vždy vegan košér, tak proč si doma nevyrobit čerstvé za pár korun? Ingredience máte určitě doma.

Do větší misky nasypeme mouku, osolíme. Přidáme olej a přijeleme vodu. Vypracováváme těsto tak dlouho, aby přestalo lepit. Pak jej rozdělíme na zhruba 10 malých bochánků, které jeden po druhém vyvalíme na pomoučeném válu na co nejtenčí placku. Pečeme krátce na suché rozpálené pánvi z obou stran.

Jak je pak využít? Zabalit do nich můžeme různé mexické luštěninové směsi, gyros z tempehu, opečené uzené tofu se zeleninovým salátem a jogurtovou omáčkou, servíruje se v nich třeba i falafel.

Tortilly jsou šikovné i na cesty nebo výlet. Pokud máte větší podlouhlou plastovou krabici, tak ušetříte i zbytečný jednorázový obal. Stačí se vzít do ruky a sníst, klidně i za chůze.

Další inpiraci najdete pod tagem tortilla (recepty).

Tagy:
Tortilla

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?