Batátové hranolky

Publikováno: 26. 04. 2021   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Přílohy
Batátové hranolky
Ingredience:

2-4 batáty podle velikosti
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli

Postup:

Očištěné a oškrabané batáty nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a z těch poté vytvoříme hranolky. Pro dosažení křupavých a propečených hranolek je lepší vytvořit spíše tenčí kousky.

Vzniklé hranolky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, zakápneme olivovým olejem a dobře promícháme. Následně hranolky po plechu rovnoměrně rozprostřeme a pečeme při 200°C cca 30 minut.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
45 minut
Tagy:
Batáty
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?