Batátové hranolky

Publikováno: 26. 04. 2021   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Přílohy
Batátové hranolky
Ingredience:

2-4 batáty podle velikosti
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli

Postup:

Očištěné a oškrabané batáty nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a z těch poté vytvoříme hranolky. Pro dosažení křupavých a propečených hranolek je lepší vytvořit spíše tenčí kousky.

Vzniklé hranolky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, zakápneme olivovým olejem a dobře promícháme. Následně hranolky po plechu rovnoměrně rozprostřeme a pečeme při 200°C cca 30 minut.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
45 minut
Tagy:
Batáty

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?