Gratinované brambory

publikováno: 19. 03. 2018   autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Přílohy
Gratinované brambory
Ingredience:

600g škrobnatějších brambor (varný typ A nebo AB)
250 ml rostlinné smetany
rozmarýn (lépe čerstvý, ale může být i sušený)
mořská sůl, drcený kmín, čerstvě mletý pepř

Postup:

Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky (cca 2 milimetry). Vložíme je do pečící misky, štědře osolíme a opepříme, důkladně vše promícháme, posypeme rozmarýnem a zalejeme rostlinnou smetanou. Misku přiklopíme víkem nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 150 °C půlhodinu. Poté odstraníme víko či alobal a necháme péct další půlhodinu. Gratinované brambory podáváme jako přílohu k pečenému seitanu či tempehu, ale svojí vydatností zasytí i jako hlavní jídlo.

remoska-banner.png

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
70 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?