Burritos
Nejdříve si uděláme salsu, tu dáme do lednice vychladit. Osmažíme si cibulku a přidáme nakrájenou papriku. Buď si předem uvaříme červené fazole a kukuřici nebo použijeme tu z plechovky. Když je cibulka … více
Tortillové placky jsou skvělou alternativou k běžnému pečivu. Zabalit do nich můžeme různé fazolové směsi, opečené tofu nebo tempeh se zeleninovým salátem, servíruje se v nich třeba i falafel. Jsou šikovné i na cesty.
Nejdříve si uděláme salsu, tu dáme do lednice vychladit. Osmažíme si cibulku a přidáme nakrájenou papriku. Buď si předem uvaříme červené fazole a kukuřici nebo použijeme tu z plechovky. Když je cibulka … více
Na pánvi na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme rostlinné “maso”, koření a krátce orestujeme. Přidáme fazole (z plechovky nebo předem uvařené), kukuřici (mraženou nebo sterilovanou) a nakonec protlak. Tortilly nahřejeme, aby byly … více
Kupované tortilly jsou samé éčko a ne vždy vegan košér, tak proč si doma nevyrobit čerstvé za pár korun? Ingredience máte určitě doma. Do větší misky nasypeme mouku, osolíme. Přidáme olej a … více