Druh jídla: Přílohy

Pátráte, jak připravit indické placky nebo domácí tortilly? Jak upéct skvělé gratinované nebo (kyselé) rozmarýnové brambory na řecký způsob. Jak připravit batátové nebo polentové hranolky? Nebo nepečené lněné krekry jako alternativu k pečivu? Pak jste na správné adrese.

bramborové šišky

Bramborové šišky

25. 07. 2021   napsal/a: Alena Teclová | rubrika:

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Mezitím připravte jáhly. Klidně můžete přidat víc vody, aby z nich vznikla hustá kaše. Brambory potom oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte uvařené jáhly, 2 polévkové … více

semínkový chléb

Semínkový chléb

31. 05. 2021   napsal/a: Alena Teclová | rubrika:

Postup je velmi jednoduchý. Nejprve smíchejte všechny sypké ingredience. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup a vodu. Opět promíchejte a směs nechte přibližně 2 hodiny v lednici, aby se chutě propojily a … více

Batátové hranolky

Batátové hranolky

26. 04. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Očištěné a oškrabané batáty nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a z těch poté vytvoříme hranolky. Pro dosažení křupavých a propečených hranolek je lepší vytvořit spíše tenčí kousky. Vzniklé hranolky přesuneme na … více

Indické placky čapátí

Indické placky čapátí

22. 05. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Placky čápátí se používají v indické kuchyní jako přílohové pečivo. Vyzkoušejte ho k sabdží, dhálům nebo salátům. Klíčový je správný výběr mouky. V e-shopech a indických speciálkách můžete koupit pro tento účel … více

Gratinované brambory

Gratinované brambory

19. 03. 2018   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky (cca 2 milimetry). Vložíme je do pečící misky, štědře osolíme a opepříme, důkladně vše promícháme, posypeme rozmarýnem a zalejeme rostlinnou smetanou. Misku přiklopíme víkem nebo … více

Polentové hranolky

Polentové hranolky

05. 10. 2017   napsal/a: Michaela Pavlíková | rubrika:

Křupavé i bez přemíry oleje. Takové jsou hranolky z polenty. Jejich příprava je trochu pracnější, než u bramborových hranolků, ale věřte mi, stojí to za to. Stačí uvařit 1,5 hrnku polentové (kukuřičné) … více

Lněné sušenky

Lněné sušenky

09. 04. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Vezměte lněné semínko a zalijte jej zhruba stejným množstvím vody (vhodné je přidávat vodu raději po menších dávkách). Nechejte nabobtnat, dokud se část vody nevstřebá a z druhé části se vytvoří lepivý … více

Rozmarýnové brambory

Rozmarýnové brambory

09. 12. 2012   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Rozmarýnové brambory jsou lahůdka, kterou lze využít jako chutnou přílohu i povýšit na hlavní jídlo. Oloupané menší brambory nakrájíme podélně na čtvrtky a naklademe na olejem vymazaný plech. Pořádně osolíme, posypeme rozmarýnem … více

Domácí tortilla

Domácí tortilla

25. 11. 2012   napsal/a: redakce | rubrika:

Kupované tortilly jsou samé éčko a ne vždy vegan košér, tak proč si doma nevyrobit čerstvé za pár korun? Ingredience máte určitě doma. Do větší misky nasypeme mouku, osolíme. Přidáme olej a … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?