Tempehový gyros

Recept přidal/a: Pavel Ovesný
Národní kuchyně: 
Druh jídla: 
Tempehový gyros
Ingredience: 

balíček natural tempehu (200g)
1 větší cibule
menší cuketa nebo polovina středně velké
gyrosové koření
citronová šťáva

Postup: 

Cibuli oloupeme a pokrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej a na středním ohni smažíme cibuli, dokud nezměkne. Přidáme na drobnější kostky pokrájený tempeh a restujeme jej pár minut, dokud nezačne tvořit kůrčička. Cuketu pokrájíme na kostky, přidáme na pánev a lehce posolíme, aby pustila trochu šťávy a lehce natáhnula slanou chuť. Restujeme, dokud cuketa částečně nezměkne. Zalijeme lžící sojové omáčky, která nejvíce vsákne do tempehu. Nakonec přidáme gyrosové koření (bylinky bez glutamátu) a zakapeme cca půl lžičkou citronové šťávy.

Podáváme s čerstvým pečivem, zabalený v pita chlebu či tortille nebo s vařenými bramborami. Já jsem jako oblohu využil zeleninu a několik druhů klíčků (mungo, neloupaná červená čočka, slunečnice).

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
15 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc
Pronikněte za 3 hodiny do tajů rostlinné stravy. V živém online kurzu Veganství pro zelenáče se s vámi podělím o důležitou teorii i praktické tipy a postupy, jak se stravovat pestře a chutně. Na zkušenosti z 12 let mé veganské praxe se můžete ptát přímo z pohodlí svého domova. Zjistěte víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?