Zelo-bramborové sabdží

Publikováno: 02. 07. 2019   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Indická kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Zelo-bramborové sabdží
Ingredience:

1/2 hlávky většího nebo 1 hlávka menšího bílého hlávkového zelí
5 až 7 středně velkých brambor,
2 rajčata
2 cm zázvoru,
2 – 3 stroužky česneku
1 lžička římského kmínu
po 1/2 lžičce kurkumy, mlétého koriandru, garam masala
chilli paprička nebo chilli prášek podle chuti

Postup:

Na rozpáleném oleji zpěníme římský kmín. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Přidáme jedně nastrouhaný zázvor a česnek, na chvíli orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata a pokud stojíme o pálivější verzi a také dvě menší chili papričky. Po zhruba dvou minutách, restujeme asi 2 minuty. Přidáme kurkumu, garam masala a mletý koriandr. Restujeme asi 2 minuty nebo dokud rajčata nezměknou. Přidáme nadrobno nakrájené brambory a zelí, osolíme a dusíme do změknutí. Podlijeme půl hrnkem vody a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
40 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?