Recepty ze zelí

Díky postupnému šlechtění si dnes můžeme vybrat z mnoha odrůd bílého nebo červeného zelí. Patří mezi tradiční surovinu mnoha evropských kuchyní (německé, polské, ruské, ale třeba i české). Zelí se v kuchyni uplatní na mnoho způsobů v salátech, polévkách, přílohách, plněné nebo třeba v zelňácích – zelných plackách. Kysání zelí jako způsob konzervace bylo známo dávno předtím, než se přišlo na jeho blahodárné účinky.

Salát coleslaw

Salát coleslaw

28. 09. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Hlávkové zelí zrovna neokupuje přední stránky magazínů o výživě. Přitom jde o celoročně cenově dostupnou zeleninu, která se může pochlubit nízkou kalorickou hodnotou k poměru vysokému podílu vitaminu K a především C. … více

Zelo-bramborové sabdží

Zelo-bramborové sabdží

02. 07. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Na rozpáleném oleji zpěníme římský kmín. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Přidáme jedně nastrouhaný zázvor a česnek, na chvíli orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata a pokud stojíme o pálivější … více

Dušený bulgur se zelím

Dušený bulgur se zelím

29. 05. 2015   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Na oleji v hluboké pánvi orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme nahrubo pokrájené nebo nastrouhané zelí a necháme zhruba 15 minut vydusit. Zasypeme bulgurem a zalejeme dvojnásobným množstvím vody se … více

Gnocchi se zelím a tempehem

Gnocchi se zelím a tempehem

12. 01. 2015   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Zpěníme na pánvi cibulku a přidáme na kostky pokrájený tempeh. Do osolené vody přidáme gnocchi a krátce povaříme podle návodu. Kysané zelí propláchneme a nakrájíme. Vše smícháme! Chutná zimní rychlovka:)

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?