Bramboro-dýňové sabdží s rostlinnou jogurtovou omáčkou

Publikováno: 16. 09. 2019   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Indická kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Bramboro-dýňové sabdží s rostlinnou jogurtovou omáčkou a orestovanými arašídy
Ingredience:

1 kg brambor
celá menší nebo půl středně velké dýně hokkaidó
200 ml rostlinného jogurtu
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2cm kousek zázvoru
koření: římský kmín, sypké indické koření (garam masala, kari…)
50g arašídy na porci

Postup:

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostky (cca o hraně 2cm), osolíme, okmínujeme a vaříme, dokud nezačnou měkknout (ale musí zůstat pevné). Na kvalitním oleji smažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, římský kmín přidáme hned souběžně s cibulí. Až začne zlátnout, přidáme dýni hokkaidó pokrájenou na malé kousky (přibližně stejné velikosti jako brambory), osolíme a restujem za pravidelného míchání několik minut, dokud hokkaidó nezačne měkknout.

Přistrouháme očištěný zázvor, česnek, zamícháme a na závěr zaprášíme indickým kořením (garam masala, kari…). Podlejeme horkou vodou, dusíme zhruba 5 minut, přidáme brambory. Vše zalijeme kelímkem rostlinného jogurtu a mícháme, dokud nebudou brambory a hokkaidó měkké.

Na vedlejší pánvi orestujeme na lžíci oleje arašídy a hlídáme, aby se nepřipálily. Sabdží můžeme jít samostatně, posypané orestovanými arašídy a s čerstvou zeleninou nebo s přílohovou rýží (basmati, jasmínová).

Počet porcí:
3-4
Doba přípravy:
30 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?