Bramborové knedlíky plněné uzeným tofu

Publikováno: 28. 07. 2022   Autor/ka: Kristýna Petričková
Kuchyně: Česká kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
plněné bramborové knedlíky vegan
Ingredience:

600g brambor
120g hrubé mouky
40g krupice
1 balení uzeného tofu
2 cibule
2 lžíce rajského protlaku
sůl, pepř, celý kmín, olej
kysané červené zelí
trošku hladké mouky

Postup:
  1. Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory z vody vyjmeme a necháme přes noc vychladit.
  2. Druhý den dáme do hrnce zelí a zalijeme hrnečkem vody. Přidáme 1/2 lžičky celého kmínu a 1/2 lžicky soli. Promícháme a přivedeme k varu. Poté plamen ztlumíme a pod pokličkou necháme vařit 20 – 30 minut doměkka.
  3. Tofu a 1 cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. Posolíme a opepříme. Poté přidáme 2 lžíce rajského protlaku a pořádně promícháme. Dáme stranou z plotny vychladnout.
  4. Na plotnu dáme větší hrnec, který naplníme vodou a přivedeme k varu. Osolíme lžičkou soli.
  5. Uvařené brambory z předchozího dne oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme 120g hrubé mouky a 40g krupice. Osolíme. Těsto rychle propracujeme a rozdělíme si ho na 3  díly. Poté každý z těsto dílů postupně rozválíme na pracovní desce posypané troškou hladké mouky. Větší sklenicí vykrajujeme kolečka (ja použila půllitrový kelímek). Každé kolečko naplníme připravenou směsí z tofu a cibule. V dlani prsty zavřeme a vytvarujeme knedlík.
  6. Knedlíky vkládáme do připravené osolené vroucí vody a vaříme 15 – 20 minut.
  7. Dokončíme zelí – druhou cibuli nakrájíme nadrobno a na trošce oleje osmažíme. Zaprášíme 1 lžící hladké mouky a chvilku společně restujeme. Přendáme do hrnce k zelí, promícháme a pár minut ještě společně povaříme. Zelí dosladíme podle chuti.

 

Dobrou chuť ! 🙂

Počet porcí:
12 menších knedlíků
Doba přípravy:
1h (+ den dopředu uvařit brambory)

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?