Špagety s čerstvým pestem z medvědího česneku

publikováno: 02. 04. 2014   autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Italská kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Špagety s čerstvým pestem z medvědího česneku
Ingredience:

200g špaget
balíček oliv
50g sušených rajčat
větší hrst medvědího česneku
olivový olej
sůl

Postup:

Špagety (nepoužívám téměř jiné, než celozrnné Alnatura z DM) uvaříme v osolené vodě na zkus. Listy medvědího česneku opláchneme vodou a osušíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme s dvěma lžícemi olivového oleje a špetkou soli (můžeme přidat i pár kešu oříšků). Sušená rajčata pokrájíme na malé kousky, olivy na menší kolečka. Zcezené špagety promícháme s pestem, rajčaty a olivami, kdo má rád pikantnější, přidá trochu čerstvě namletého pepře. Dobrou chuť.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
25 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?