Špagety s čerstvým pestem z medvědího česneku

Publikováno: 02. 04. 2014   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Italská kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Špagety s čerstvým pestem z medvědího česneku
Ingredience:

200g špaget
balíček oliv
50g sušených rajčat
větší hrst medvědího česneku
olivový olej
sůl

Postup:

Špagety (nepoužívám téměř jiné, než celozrnné Alnatura z DM) uvaříme v osolené vodě na zkus. Listy medvědího česneku opláchneme vodou a osušíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme s dvěma lžícemi olivového oleje a špetkou soli (můžeme přidat i pár kešu oříšků). Sušená rajčata pokrájíme na malé kousky, olivy na menší kolečka. Zcezené špagety promícháme s pestem, rajčaty a olivami, kdo má rád pikantnější, přidá trochu čerstvě namletého pepře. Dobrou chuť.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
25 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?