Veganské boloňské špagety

Publikováno: 01. 03. 2014   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Italská kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Veganské boloňské špagety
Ingredience:

200g kvalitních špaget
50g sojového granulátu
4 velká rajčata
50g sušených rajčat
3 stroužky česneku
olivový olej
bazalka, oregáno

Postup:

Špagety (nejlépe celozrnné) uvaříme ve větším množství osolené vody, aby byly trochu tužší na zkus. Zhruba 50g sojového granulátu vaříme cca 10 minut ve výraznějším vývaru (sojová omáčka nebo zeleninový bujón), poté zcedíme a vymačkáme přebytečnou vodu.

V mixéru rozmixujeme čerstvá rajčata se sušenými a česnekem. Na olivovém oleji orestujeme sojový granulát, zalijeme rozmixovanými rajčaty, promícháme a necháme chutě spojit. Směs odstavíme z plamenu a natrháme do ní (nejlépe čerstvou) bazalku a oregáno. Mlsné jazýčky mohou na špagety s omáčkou nastrouhat ještě veganský sýr (např. Veganline nebo Cheezly).

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?