Veganské boloňské špagety

Veganské boloňské špagety
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:

200g kvalitních špaget
50g sojového granulátu
4 velká rajčata
50g sušených rajčat
3 stroužky česneku
olivový olej
bazalka, oregáno

Postup:

Špagety (nejlépe celozrnné) uvaříme ve větším množství osolené vody, aby byly trochu tužší na zkus. Zhruba 50g sojového granulátu vaříme cca 10 minut ve výraznějším vývaru (sojová omáčka nebo zeleninový bujón), poté zcedíme a vymačkáme přebytečnou vodu.

V mixéru rozmixujeme čerstvá rajčata se sušenými a česnekem. Na olivovém oleji orestujeme sojový granulát, zalijeme rozmixovanými rajčaty, promícháme a necháme chutě spojit. Směs odstavíme z plamenu a natrháme do ní (nejlépe čerstvou) bazalku a oregáno. Mlsné jazýčky mohou na špagety s omáčkou nastrouhat ještě veganský sýr (např. Veganline nebo Cheezly).

Související recepty