Kokosová buchta

Publikováno: 12. 10. 2023   Autor/ka: Kristýna Petričková
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Ingredience:

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku strouhaného kokosu
0,5 hrnku cukru
1 balíček kypřícího prášku
40g mletého lněného semínka
1 lžíce mleté skořice
1 hrnek rostlinného mléka, nejlépe kokosového
0,5 hrnku oleje

 

Krém:
1 plechovka kokosového mléka (předem vychladit)
6 lžic moučkového cukru
1 vanilkový cukr
šťáva ze čtvrtky citronu

Postup:
  1. Zapneme troubu na 180°C.
  2. V míse smícháme všechny suché ingredience. Přilijeme kokosové mléko a olej. Důkladně promícháme.
  3. Směs nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Stěrkou uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 – 40 minut.
  4. Jakmile je buchta hotová, vyndáme z plechu a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém – otevřeme plechovku kokosového mléka a ztuhlou část vyndáme do misky. Přidáme 6 polévkových lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukru a vymačkáme čtvrtku citronu. Promícháme.
  5. Buchtu pomažeme kokosovým krémem a bohatě posypeme kokosem, rozkrájíme a každý kousek ozdobíme podle své chuti – oblíbeným ovocem nebo například nadrcenými mandlemi.

 

Dobrou chuť 💗

Počet porcí:
12 ks
Doba přípravy:
60 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?