Robi čína s jasmínovou rýží

Publikováno: 26. 02. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Čínská kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Robi čína s jasmínovou rýží
Ingredience:

200g robi nudličky (nebo pokrájené plátky)
mrkev
čínské zelí
houby (žampióny, jidášovo ucho, shitake)
koření (kari, koření na čínu)

Postup:

Robi nudličky naložíme je alespoň na hodinu do vodou lehce rozředěné sójové omáčky, dochucené případně dalším kořením. Sušené jidášovo ucho nebo shitake namočíme na hodinu do studené vody, poté pokrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi okapané nudličky zlehka osmažíme na oleji, přidáme houby a zeleninu, popř. trochu oříšků (arašídy, kešu) a okořeníme (kari, koření na čínu). Zbytek sójové omáčky z marinování naředíme studenou vodou a rozmícháme v ní půl čajové lžičky škrobu (kukuřičný nebo bramborový). Přidáme na pánev a za rychlého míchání chvíli ohříváme, dokud „omáčka“ nezhoustne. Vhodnou přílohou je jasmínová rýže.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
Tagy:
Robi Shitake
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?